Waarom ik Mediterranean on my mind begonnen ben

Terwijl ik dit schrijf zit ik in een ontbijtzaakje in Valencia*. De zon schijnt, ik hoor Spaans gebabbel om me heen en naast me staat een grote café con leche. Het Spaanse leven is goed – en remote werken maakt me heel blij.

Mediterranean on my mind betekent precies wat je denkt dat het betekent. De Méditerranée, in mijn gedachten: ja, ik ben een echte dromer. Ik kan urenlang nadenken over bestemmingen en dromen over wat de volgende gaat worden. Gelukkig blijft het daar niet bij; ik maak regelmatig reizen naar Zuid-Europese bestemmingen, of dat nu voor (remote) werk of vakantie is.

Mediterranean on my mind

Mediterraanse landen vind ik de allerfijnste die er zijn. Ik houd van de talen, het eten, de muziek, de sfeer, de mensen, de rustigere manier van leven en het feit dat de zon (bijna) altijd schijnt. Ik voel dat deze landen bij mij passen en weet dat ik er zou kunnen wonen – met name in Spanje.

Als kind maakte ik voor het eerste kennis met een Mediterraans land. Jaarlijks stond er één (of meerdere) vakantie(s) naar Frankrijk op de planning, en daar proefde ik mijn eerst échte croissant. Hoewel ik me als kind ter plekke bezighield met andere dingen dan nu, zoals de grootte van het zwembad op de camping, heb ik vooral warme herinneringen aan die vakanties. Ik weet zeker dat het rijden op Franse wegen met een lekker muziekje op, het overnachten in kleine chambres d’hôtes onderweg en het zwemmen in verborgen bergmeren toen al iets in me heeft losgemaakt.

Schrijven

Dat ik iets met schrijven ging doen in mijn leven kwam als vanzelf. Alles met taal en tekst vond ik leuk, de keuze voor de opleiding journalistiek was snel gemaakt. Bloggen leek me toen alleen niet echt mijn ding. Schrijven vond ik heerlijk, maar anderen vertellen wat ik allemaal meemaakte in mijn leven? Mwah. Zo spannend was het allemaal niet, dacht ik, en jezelf continu in the picture zetten past ook niet bij me.

Toch bleef ik schrijven en schrijven, na school ook als freelance journalist en tekstschrijver, en het idee om een plek voor mezelf te creëren ging regelmatig door mijn hoofd. Toen het reizen en remote werken me in zijn greep kreeg, voelde ik des te vaker dat ik iets met mijn ervaringen wilde doen. Ik schreef af en toe voor bladen en websites over mijn trips, maar toch stond ‘meer schrijven over reizen’ behoorlijk lang bovenaan mijn wensenlijstje.

Reisbloggen

En toen zag ik op Instagram een cursus reisbloggen voorbij komen van Milou (van reisblog Explorista.nl). Waar de standaard opmerkingen in mijn hoofd alweer rond gingen – ‘Maar er zijn al zo veel reisblogs’, ‘Waarom zou jij onderscheidend zijn?’ en ‘Wat kun je daar nou mee bereiken?’ – wist zij mij te raken met heel veel redenen om het wél te doen. Ik voelde aan alles: deze cursus is echt iets voor mij. Ik schreef me in en het bleek een feest om de modules te volgen. Het gaf houvast om van start te gaan met een plan.

Mocht je je ook in bovenstaande herkennen en de cursus Succesvol Reisbloggen graag willen volgen, meld je dan aan via deze link. Geloof mij: je gaat er geen spijt van krijgen. Want Milou wist mij te motiveren en inspireren, en here we are.

Ik ga hier mijn liefde voor Mediterraanse landen met je delen. Wat je kunt verwachten? Alles wat met de Méditerranée te maken heeft, van mijn eigen ervaringen tot tips voor je volgende reis. Ook zul je hier artikelen vinden over remote werken, iets wat ik graag doe, en soloreizen.

Lees ook:
Een maand in zonnig Andalusië: zo ziet mijn eerstvolgende trip eruit

Gewoon doen

Ook spreek ik mezelf nog even streng toe: goed is goed genoeg. Ik heb lang – véél te lang – gewacht met dit idee, omdat ik eigenlijk continu bang was dat het niet goed genoeg zou zijn of allerlei redenen zag om andere dingen voorrang te geven. Nu ga ik het gewoon doen. Ik ga schrijven vanuit mijn hart en het gigantische enthousiasme dat ik voel als ik in een Mediterraans land ben – of eraan denk.

Ik hoop dat dit een plek is waar jij inspiratie en herkenning vindt, en zin krijgt om je volgende trip te plannen. Hier lees je nog meer over mij en wat je op Mediterranean on my mind kunt vinden. Laat het vooral weten als je op- of aanmerkingen hebt (via info@mediterraneanonmymind.nl of Instagram), dat vind ik heel erg leuk. Dankjewel!

* Oh ja, over het feit dat ik dit schrijf vanuit Valencia: ik ben er nu ‘slechts’ tien dagen, maar het is al mijn zevende keer in deze geweldige stad. Hier leg ik je uit waarom ik hier zo graag ben.

Dit artikel bevat een affiliate link.

Lees ook:

2 Reacties

  1. Super leuk dat je het gewoon bent gaan doen Kirsten! En al is het alleen maar om lekker te doen wat je leuk vindt: schrijven! En dan nog wel over de allermooiste plekjes, heerlijk toch. Ik ben ook gek op mediterraanse landen! Heel veel succes met je blog 🙂

    1. Lief, dankje Esmeralda! Precies, het is zo leuk om te doen. Jij ook! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *