Tips Mallorca: deze stranden en dorpen wil je zeker bezoeken

De waanzinnig mooie stranden, knusse dorpen en de bruisende hoofdstad maken Mallorca een perfecte vakantiebestemming. Je kunt er heerlijk tot rust komen én mooie plekken ontdekken tegelijkertijd. Dit zijn mijn beste tips voor je vakantie op Mallorca.

Valldemossa

Het bergdorpje Valldemossa is er een om niet te missen. De knusse straten omringd met groen, de gezellige restaurants en de boetieks om even binnen te lopen – dit is het mooiste dorp van het eiland, als je ’t mij vraagt. Bovendien is de route ernaartoe erg mooi, want je rijdt met je huurauto over mooie bergweggetjes en ziet Valldemossa bij aankomst al van een afstand liggen (zie foto boven dit artikel).

Valldemossa
Valldemossa

Deià & (Port de) Sóller

Als je dan toch onderweg bent naar Valldemossa, kun je Deià ook meteen meepakken. Dit is ook een van de mooiste dorpen van het eiland. Na Valldemossa rijd je door naar Sóller, of de haven Port de Sóller. Bij laatstgenoemde kun je iets eten of drinken met uitzicht op de gezellige haven vol grote en kleine boten. Ook leuk: vanuit Sóller kun je met een houten treintje een rit maken naar de haven.

Port de Sóller
Port de Sóller

Palma de Mallorca

Heb je de smaak te pakken en wil je naar een grote stad? De hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca, mag je niet overslaan als je op dit eiland bent. Het voelt er een beetje als een kleine versie van Barcelona of Valencia, dus je kunt er heerlijk eten, cultuur snuiven en rondstruinen door de (winkel)straten.

Palma de Mallorca
Palma de Mallorca

Lees ook:
Tips voor Valencia: deze plekken wil je niet missen tijdens je stedentrip

Caló des Moro

Genoeg dorpen en steden voor nu, want tijdens een vakantie op Mallorca wil je ook lekker tot rust komen. Dat moet lukken, want er zijn talloze mooie stranden te vinden op het eiland. Mijn ultieme favoriet is Caló des Moro, een van de mooiste baaien die ik ooit heb gezien. Eerlijk is eerlijk: de weg ernaartoe is niet de makkelijkste, maar het is het helemaal waard. Trek dus steviger schoeisel aan dan teenslippers, dan is de afdaling die je moet maken naar het strandje een stuk makkelijker.

Caló des Moro
Caló des Moro

Playa de Palma

Playa de Palma is het strand ten zuiden van de hoofdstad, op ongeveer een kwartiertje rijden. Dit gebied is wat toeristisch met veel hotels, maar het voordeel is: het strand is groot, goed bereikbaar en er zijn allerlei barretjes en restaurantjes waar je lekker kunt lunchen mét uitzicht op zee. Ook een topidee: haal een pizza af als avondeten en maak er een picknick van op ’t strand.

Playa de Palma & Cala Falcó
Playa de Palma & Cala Falcó

Cala Falcó

Ook heel mooi (en beter bereikbaar dan de eerder genoemde baai) is Cala Falcó, een rustige baai met lichtblauw water en fijne ligbedden. Hier kun je gegarandeerd ontspannen, iets te eten of drinken halen en eventueel een wandeling maken over de rotsen.

Lees ook:
Roadtrip Andalusië: dit is een fijne route voor een week rondreizen

Tips Mallorca

Dit zijn mijn beste tips voor Mallorca. Wil je meer weten over dit mooie eiland? Stuur me dan vooral een berichtje. Maak er een heerlijke vakantie van! Oh, en een andere fijne eilandentip is het Griekse Lefkas.

autohuur Mallorca

Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via mijn link bijvoorbeeld een auto huurt betaal jij niks extra’s, maar ontvang ik een kleine commissie. Zo kan ik deze website met tips voor jou draaiende houden. Dankjewel!

Deze tips van mijn hand zijn eerder verschenen op LINDA.nl.
Eerste publicatiedatum: 06-05-2022, laatste update: 20-12-2023.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *