On my mind

Even terugblikken op 2022: deze bestemmingen heb ik dit jaar bezocht

Terugblik 2022: deze bestemmingen heb ik dit jaar bezocht

2022 is het jaar waarin ik (begin april) Mediterranean on my mind gelanceerd heb. Daar ben ik nog steeds zo blij mee! Mijn tips en ervaringen hier met jullie kunnen delen is echt een droom die uitkomt. Het was een jaar waarin ik weer veel mooie bestemmingen in de Méditerranée bezocht en daar allerlei artikelen over schreef. Omdat december de maand is van het terugblikken, besloot ik dat het ook tijd was voor een terugblik op mijn reizen in 2022.

Welke van deze bestemmingen zou jij nog weleens willen bezoeken?

Terugblik 2022

Sevilla

De eerste bestemming van het jaar was voor mij Sevilla, een stad waar ik nog nooit eerder geweest was. Begin maart ging ik die kant op voor twee weken remote werken. De eerste week volgde ik daar ook nog Spaanse lessen bij. Ik was enorm benieuwd hoe ik de stad zou vinden, aangezien ik me helemaal thuis voel in een andere Spaanse stad: Valencia. Nou, Valencia heeft er een concurrent bij, want ik vond Sevilla echt fantastisch. De sfeer, de mooie gebouwen en pleinen, de mensen en natuurlijk de Spaanse taal en cultuur: ik ben er helemaal weg van. Het voelde dus ook als een te snel einde toen ik na twee weken de deur van mijn Airbnb achter me dicht trok. Ik ging namelijk een week op solo roadtrip door Andalusië. Gelukkig kwam ik daarna nog terug naar Sevilla voor een weekend met mijn vriend, dus een écht hasta luego was het nog niet.

Deze artikelen schreef ik tot nu toe over (remote werken in) Sevilla:

Andalusië

Op één bezoek aan Malaga na – zo’n tien jaar geleden – was ik nog nooit in de regio Andalusië geweest. Ik hoorde altijd van mensen dat dit ‘het echte Spanje’ is en dat de dorpen en steden hier veel authentieker zijn. Tijd om dat te ontdekken dus. In een week reisde ik naar Córdoba (1 nacht), Granada (3 nachten), Ronda (1 nacht) en Cádiz (1 nacht) en ik vond het geweldig. Het rondreizen in een huurauto in m’n eentje was al een hele ervaring en ik deed ook allerlei indrukken op in de steden, die stuk voor stuk het bezoeken waard zijn. Een roadtrip Andalusië vond ik dus echt een aanrader. En ik zou er gerust ooit nog eentje maken, want er is nog veel meer te zien dan mij in een week lukte. Deze artikelen schreef ik over (roadtrippen in) Andalusië:

Lefkas

Omdat onze vakantie op Rhodos mijn moeder en mij zo goed bevallen was, besloten we dit jaar weer voor een Grieks eiland te kiezen. Maar ja, welk eiland? Er zijn zó veel mogelijkheden en ieder eiland lijkt me leuk om te bezoeken. Omdat we allebei erg benieuwd waren naar het iets minder bekende Lefkas, besloten we een week die kant op te gaan. Dat bleek een hele goede keuze. Het eiland is prachtig en was nog erg rustig toen wij er half mei waren. We hadden heerlijk weer, een fijne accommodatie, we hebben heerlijk gegeten en zijn ook nog tot rust gekomen. Denk dus ook zeker aan Lefkas als je een (Griekse) vakantiebestemming zoekt.

Dit artikel schreef ik over Lefkas:

Bologna

Omdat ik mijn vriend dit jaar flink wilde verrassen met zijn verjaardag – in augustus – besloot ik een stedentrip te boeken naar een stad waar we al langer benieuwd naar waren: Bologna. Dit is de ‘food capital’ van Europa, en sowieso is een weekendje struinen door Italiaanse straten en pizza/pasta/ijs/lekkere koffie altijd een goed idee. We waren er van vrijdag tot en met maandag en pakten zelfs nog een dag Florence mee. Ik kan je zeggen: Bologna is echt fijn voor een stedentrip. Niet te groot, niet te druk, niet te duur: je hebt er ook in een weekendje al een echt vakantiegevoel.

Hier lees je er meer over:

Nice

Dit jaar heb ik twee keer remote gewerkt in de Méditerranée, en mijn tweede bestemming was Nice. Een heerlijke stad waar ik eerder al eens een week vakantie gevierd heb. Ik wist toen dat ik er zeker nog eens terug wilde, want het gezellige oude centrum, de Provençaalse sfeer en de zee op loopafstand maakten me erg blij. In september ging ik twee weken die kant op, en dat is heel goed bevallen. Ik liep, werkte, at en dronk me een slag in de rondte en daar kwamen de volgende artikelen uit:

En jij?

Het eerste jaar van Mediterranean on my mind is een feit en ik kan niet anders zeggen dan dat ik superblij ben. Met m’n eigen blog waar ik zo veel op kan delen, de heerlijke Mediterraanse bestemmingen die ik heb mogen bezoeken én natuurlijk het feit dat jullie deze artikelen lezen. Dankjulliewel daarvoor! Ik ben heel erg benieuwd hoe 2023 eruit gaat zien.

Waar ben jij dit jaar geweest en waar zou je heen willen in 2023? Mail me op info@mediterraneanonmymind.nl of stuur een berichtje op Instagram.

Headerfoto | azure_album

Lees ook:

2 Reacties

  1. Wat een heerlijke bestemmingen allemaal. Een workation van 2 weken in Sevilla klinkt geweldig. Ik was er afgelopen mei ook voor het eerst, een week. Echt een geweldige stad. Nice klinkt ook goed. Ik moet snel maar even wat plannen 🙂

    1. Ja Sevilla is heerlijk hè? En remote werken sowieso een aanrader, maar dat vind jij ook geloof ik 🙂 nieuwe plannen maken is altijd leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *