Remote werken in Valencia? Dit zijn de leukste werkplekken

Remote werken in Valencia is als je ’t mij vraagt áltijd een goed idee. De stad barst van de koffietentjes en coworkings om in te werken, en daarna duik je zo de stad in voor het Spaanse leven. Maar waar kun je prettig aan de slag?

Wie mij een beetje kent, weet dat ik al vaak in Valencia geweest ben. Tijdens (bijna) al die keren werkte ik ook remote, dus heb ik al heel wat werkplekken in de stad uitgeprobeerd. Daar zijn een aantal favorieten uit komen rollen, en daar kun jij mooi weer je voordeel mee doen als je ook remote gaat werken in Valencia.

Remote werken in Valencia

Deze plekken kan ik aanraden:

ArtySana

ArtySana in de wijk Ruzafa is mijn absolute favoriet. Bij dit café kun je niet alleen lekker werken, maar ook heerlijk eten. Wel zo belangrijk. Achterin heb je een espacio creativo: een ruimte met een lange tafel en genoeg stopcontacten in de buurt.

Wat ook fijn werkt, is dat ze bij ArtySana brunch- en lunchmenu’s hebben. Op een kaartje kruis je aan wat je wilt hebben, en dat wordt gedurende de dag – wanneer jij wilt – gebracht. Zo kun je rustig doorwerken zonder dat je telkens gevraagd wordt of je nog iets wilt én heb je genoeg brandstof tijdens je werkdag. Even een telefoontje plegen, van plek wisselen of wat zonnestralen meepakken? Dat kan in de naastgelegen patio.

ArtySana in Valencia

Lees ook:
Hoe kun je remote werken betaalbaar houden? 10 tips

Dulce de Leche

Grote kans dat je deze op ieder tiplijstje over Valencia tegenkomt, en terecht. Dulce de Leche (die op drie locaties in Valencia zit) is de hemel als je van ontbijt, brunch, lunch, taart en andere zoete lekkernijen houdt. Daarom besloot ik er ook gewoon remote te werken, met een verse bak koffie en ’tostada francesa’ (wentelteefjes) on the side. Een heel goed idee, kan ik je vertellen.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat het hier druk kan worden – veel mensen hebben deze taartenhemel ontdekt – dus wellicht wil je na een paar uurtjes van werkplek wisselen.

Dulce de Leche remote werken Valencia

Flying Bean Coffee

Als je rustig remote wilt werken in Valencia, zit je bij Flying Bean Coffee goed. In deze koffiebar kun je tussen het werken door ook genieten van een lekkere lunch (je merkt: goed eten is een must voor mij) en daarna werk je weer rustig door. De bar ligt niet ver van het centraal station en je kunt deze wijk via een tunneltje vanuit Ruzafa bereiken, een fijne centrale ligging dus.

Bastard Coffee & Kitchen

Het fijne aan remote werken in Valencia is dat je na je werkdag de prachtige stad kunt gaan ontdekken. Midden in het centrum ligt Bastard, een ruim opgezet en industrieel ingericht brunchrestaurant. Er zijn (meestal) tafels genoeg, maar anders zit je aan de hoge tafels aan het raam ook erg leuk. In de wijk Algirós is ook een vestiging van Bastard.

Lees ook:
Tips voor Valencia: deze plekken wil je niet missen tijdens je stedentrip

Bluebell Coffee Roasters

Bluebell ligt in Ruzafa, de wijk in Valencia waar je heel veel leuke koffietentjes en restaurantjes (en dus ook werkplekken) vindt. Deze koffiebar is niet heel groot, maar het knusse maakt het juist een prettige en rustige werkplek. Pluspunt: ook hier hebben ze een gezellige patio achterin en kun je een lekkere koffie en lunch bestellen.

Let op: vraag voor de zekerheid even na of je hier je laptop mag openklappen als je er bent, want ik begreep dat dat sinds kort alleen nog op rustige(re) momenten mag.

Wayco

Wil je een dag volledig focussen, langere tijd een werkplek in Valencia hebben en/of zeker weten dat je met andere zzp’ers aan het werk bent? Dan is het een aanrader om naar een coworking te gaan. Wayco zit op twee locaties in de stad, en ik vond het een hele rustige en creatieve plek. Aanrader!

Dit zijn ze: mijn favoriete plekken voor remote werken in Valencia. Wil je nog meer lezen over deze zonnige stad? Dat kan hier.

Meer over remote werken:

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *