Remote werken vanuit Sevilla? Dit moet je weten

Nadat ik twee jaar geleden tijdens een maand remote werken voor het eerst kennismaakte met Sevilla (en verliefd werd op deze prachtige stad), wist ik: hier kom ik zeker nog eens terug. Eind januari ging ik weer die kant op, deze keer om tien dagen remote te werken in Sevilla.

Wil je ook je laptop openklappen in deze Andalusische stad? Hier deel ik mijn ervaring en tips met je.

Remote werken in Sevilla

Allereerst kan ik je zeggen dat het een topidee is om in Sevilla remote te werken. Wát een geweldige stad is dit. Wat mij betreft is het de mooiste stad van Spanje, dus Sevilla bezoeken is sowieso de moeite waard. Er zijn talloze indrukwekkende bezienswaardigheden – zoals de kathedraal, het Alcázar en Plaza de España – en daarnaast is de sfeer in de stad uniek. Hier maak je kennis met het authentieke Spanje (net als in de rest van Andalusië). Ook is de passie voor (flamenco)muziek overal voelbaar.

De beste reisperiode? Dat is wat mij betreft in de winter. Ik bezocht de stad eind januari/begin februari en de vorige keer in maart. Het was er zonnig met aangename temperaturen tussen de 17 en 22 graden. Niets lekkerder dan uit een koud of nat Nederland vertrekken en in Sevilla dagelijks genieten van de zon!

In januari hangen de sinaasappelbomen trouwens hélemaal vol met sinaasappels. In maart staat de bloesem van deze boom in bloei, wat heerlijk fris ruikt. Verder is het voor- en najaar in Sevilla ook stralend, maar de zomer zou ik vermijden omdat de temperaturen oplopen tot 40+ graden.

Werken vanuit koffietentjes in Sevilla

Als ik remote werk vind ik het altijd fijn om werken vanuit mijn appartement af te wisselen met werken vanuit koffietentjes. Het zorgt ervoor dat je ook tijdens een werkdag meer van de stad ziet en het dagelijks leven meekrijgt. In Sevilla deed ik dat dus ook, maar daar zaten wel een paar haken en ogen aan.

Het viel begin 2024 duidelijk op dat ze remote werken in Sevilla niet echt (meer) stimuleren. Dat kreeg ik ook terug van andere expats in de stad toen ik er een vraag over stelde in een Facebookgroep. Waar je dat aan merkt? In sommige koffietentjes is werken op je laptop verboden en er zijn zelfs zaakjes waar ze geen wifi hebben. Toch betekent het niet dat je nergens lekker mag en kunt werken. Met het juiste uitzoekwerk kun je toch remote werken zonder de locals in de weg te zitten.

Lees ook:
Ook remote werken? Zo zorg ik dat ik me snel thuis voel op een nieuwe bestemming

Beste werkplekken

  • Santagloria Coffee & Bakery – deze bakkerij met meerdere vestigingen in de stad (die ik eerder ontdekte in Madrid) is misschien wel de beste plek. Hier spotte ik de meeste mensen met laptop. Je bestelt en betaalt aan de bar, waardoor je daarna in alle rust aan de slag kunt, en je hebt hier gratis wifi. Oh, en niet geheel onbelangrijk: je hebt er lekkere koffie, ontbijt en lunch voor Spaanse prijzen.
  • SanTomás is net zo’n soort bakkerij als Santagloria, maar het nadeel? Hier hebben ze geen wifi. Als je iets wilt doen waar je geen wifi bij nodig hebt is het geen probleem, want je mag hier wel gewoon werken. Of je kunt je eigen mobiele internet (persoonlijke hotspot) gebruiken.
  • Almazén Café – prettig koffietentje waar je ook meteen goed kunt ontbijten, lunchen of zelfs tapas eten. Hier vonden ze het geen probleem dat ik m’n laptop openklapte en ik zat er heerlijk buiten (met stopcontact naast me).
  • El Viajero Sedentario – in deze koffiebar ben ik niet recent geweest (wel in maart 2022), maar hij wordt nog steeds aangeraden in Facebookgroepen als fijne werkplek in Sevilla. Toen ik er was, heb ik er heerlijk een paar uur zitten werken onder het genot van een Spaans ontbijtje.
  • Syko Juice & Coffee Bar – deze recente ontdekking heeft supergoede koffie en ontbijt en ik heb er een paar uur fijn kunnen werken. Maar: er is weinig plek. Er zijn slechts één of twee zitjes waar je comfortabel kunt werken, dus je moet geluk hebben. Op een doordeweekse ochtend heb je de meeste kans.
  • Bij Filo Sandwichería (de nieuwe, tweede vestiging van een van mijn favoriete ontbijtzaakjes) zag ik ook fijne zitjes om te werken. Ik heb hier zelf alleen ontbeten. Ga je er werken? Laat me dan vooral weten of ’t wat was.
  • Andere werkplekken die ik aangeraden kreeg maar niet heb kunnen proberen, zijn brunchrestaurants Feria 83 en Milk Away en het café op de vijfde verdieping van El Corte Inglés (Plaza del Duque).
Santagloria & Almazén

Coworkings

Waar het remote werken sowieso volop gestimuleerd wordt, is natuurlijk in coworkings. Gelukkig heeft Sevilla die ook. Ik heb ze zelf nog niet geprobeerd, maar een aantal bekende zijn:

Accommodatie

Je accommodatie is je tijdelijke thuis, dus erg belangrijk als je remote werkt. Ik raad je aan om voor een appartement te gaan. Zo heb je de ruimte, kun je koken (scheelt weer geld) en een heb je een tafel om aan te werken. Ook heb je altijd een plek om vandaan te werken mocht het in de stad onverhoopt toch een beetje tegenzitten.

Zelf verbleef ik in een appartement van Ohliving in de wijk San Bernardo. Ik kan deze accommodatie heel erg aanraden. Hij was lekker ruim en licht, met heerlijk bed en douche, goede wifi, grote tafel en comfortabele stoelen én er was een heerlijk zonnig dakterras met zwembad waar je eventueel zelfs ook kunt werken (en na je werkdag lekker relaxen). Andere accommodaties in Sevilla kun je hier vinden.

Ohliving San Bernardo

Kortom: remote werken in Sevilla is nog steeds een aanrader, maar het is goed om van tevoren te weten dat het dus niet in elk koffietentje kan. Zeker gaan, want het is zoals gezegd een geweldige stad! Ik heb nog meer tips voor je als je die kant op gaat:

Meer lezen over remote werken kan hier.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *