Kirsten in Aix-en-Provence tijdens reis september

Ik ben weer thuis. Na drie weken lang reizen langs ongeveer vier bestemmingen in twee verschillende landen in de Méditerranée, ben ik weer in mijn fijne huis in Nederland. Wie mij op Instagram volgt heeft mijn trip al een beetje kunnen volgen, en ik wilde hier ook graag een update delen. Tijd voor een terugblik dus, op mijn reis in september.

Mijn reis in september

Lorgues, Zuid-Frankrijk

De allereerste bestemming? De Provence in Zuid-Frankrijk! Samen met mijn vriend ging ik naar het plaatsje Lorgues voor een workation van een week. En niet zomaar: dit mochten we doen voor een hele leuke samenwerking voor mijn blog met de eigenaar van een aantal woningen in deze mooie regio. We verbleven in een gîte (studio) op het landgoed van een grote bastide, en het werd een superfijne combinatie van werken en de omgeving ontdekken.

De Provence is geen onbekend terrein voor mij, want als kind ben ik er vaak op (kampeer)vakantie geweest. Superleuk dus om nu weer terug te zijn in hetzelfde gebied. De lavendel, de olijfbomen, de wijnranken… Dit is echt een omgeving waar ik helemaal opleef. En dan was er ook nog allerlei leuks te doen in de buurt, zoals een bezoek brengen aan de lokale, Provençaalse markt (en de brocante), kanoën, de Gorges du Verdon – ook wel de Grand Canyon van Frankrijk – bezoeken, evenals een waterval, en ook nog naar steden, dorpjes en het strand.

Hier lees je meer over deze workation in de Provence en hier vind je alles over de accommodatie.

Menton, Zuid-Frankrijk

Ohhh, Menton. Ik geloof dat ik een beetje verliefd geworden ben op deze stad. Omdat mijn vriend helaas weer naar huis moest, reisde ik na ons verblijf in de gîte in Lorgues alleen verder. Menton is een superleuke combi van Frankrijk en Italië; het ligt vlak bij de Italiaanse grens en op straat hoor je naast Frans dus ook veel Italiaans. Ben je – net als ik – gek op Italiaans eten? Ook dan zit je hier goed. En dan ligt de stad ook nog aan de azuurblauwe Middellandse Zee.

Toen ik hier aankwam moest ik nog even wennen, zoals ik altijd even moet wennen op een nieuwe plek (nieuw appartement, nieuwe omgeving, even zoeken naar de supermarkt en leuke plekjes in de buurt, weer alleen zijn, en hoe zijn de mensen?). Maar toen ik de volgende ochtend wakker werd, voelde ik helemaal dat dit een goede keuze was. Ik opende de luiken en keek op de pastelkleurige huizen in mijn straat, een zijstraatje van de hoofdwinkelstraat. Het was zondag en ik ging lekker buiten de deur ontbijten, door de stad struinen en nog even op het strand liggen. Genieten!

In de dagen die volgden ging ik na mijn werk op ontdekking; naar leuke winkeltjes, restaurants en bezienswaardigheden. Maar ik plofte ook eind van de (werk)dag nog weleens op het strand, dat slechts 5-10 minuutjes lopen was. Ook maakte ik een keer een wandeling naar Italië, omdat je dit buurland op drie kwartier lopen al bereikt. En ik dacht: wanneer heb ik nou de kans om naar Italië te wándelen? In totaal was ik een kleine 5 dagen in Menton en één ding weet ik zeker: als ik nog eens de kans krijg, ga ik zeker terug.

Nice & Toulon, Zuid-Frankrijk

Deze twee bestemmingen heb ik eigenlijk niet meegenomen in de titel van deze blog, maar ik ben er toch even kort geweest. Na mijn tijd in Zuid-Frankrijk wilde ik namelijk doorreizen naar Spanje. Ik zou van Marseille naar Valencia vliegen, maar van Menton naar Marseille is best een flinke treinrit. Die besloot ik dus in stukjes te hakken.

Na het uitchecken in Menton reisde ik eerst in een kleine drie kwartier naar Nice. Daar dronk ik vlakbij het station even koffie met een vriendin die ik vorig jaar tijdens het remote werken in Nice ontmoet heb. Vervolgens reisde ik door naar Toulon, waar ik één nachtje sliep.

Toulon is een superleuke Provençaalse stad waar je rechtstreeks vanuit Nederland naartoe kunt vliegen (wij vlogen hier ook op toen onze reis begon en we naar Lorgues gingen). Het heeft als havenstad nog wel een rauw randje, maar als je weet waar je moet zijn is het een hele mooie en fijne bestemming. In oktober reisde ik er voor mijn werk weer naartoe. In dit artikel geef ik je mijn tips voor Toulon.

Op naar Spanje: Valencia

De volgende ochtend pakte ik vanuit Toulon de trein naar Marseille Airport om vervolgens naar Valencia te vliegen. Valencia! De stad die voor mij altijd een beetje voelt als thuiskomen. Hier zette ik mijn eerste stappen als soloreiziger, als remote werker. Hier leerde ik Spaans en heb ik de meeste tijd doorgebracht in de hele Méditerranée. Het was geloof ik de achtste keer dat ik er was, en de laatste keer was twee jaar geleden. Heel fijn om dus weer even terug te zijn – al was het maar voor een weekendje. Ik ontdekte een paar nieuwe restaurants, struinde lekker rond, werkte vanuit mijn appartement, deed wat aankopen bij een paar winkels waar ik graag kom en sprak af met een paar vriendinnen.

Costa Blanca

De laatste zondag van mijn reis in september was het tijd om weer te verplaatsen. Per bus reisde ik in twee uur tijd naar de Costa Blanca. Mijn moeder en stiefvader (en hun hond) vierden hier vakantie en de laatste dagen van mijn reis bracht ik bij hen door. En wat was het fijn! Ze hadden een huis met zeezicht in een dorpje. Ik werkte meestal de (vroege) ochtenden, zodat we ’s middags iets leuks konden doen. Want ook daar had je natuurlijk mooie dorpjes, stranden en talloze restaurants om te ontdekken. Heel waardevol om deze tijd met hen door te brengen.

Terugblik op mijn reis in september

En toen zat het er weer op! Drie weken reizen door de Méditerranée, het gebied waar ik keer op keer weer verliefd op word en me zo vreselijk goed voel. Ik kijk terug op een mooie, ontzettend afwisselende reis waarin ik superveel heb kunnen ontdekken. Ik reisde samen, maar ook alleen, doorkruiste verschillende landen en genoot van alles wat op m’n pad kwam.

Vind je het leuk om me te volgen tijdens mijn toekomstige reizen? Volg me dan op Instagram:

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *