Tip: bekijk de allermooiste zonsondergang bij de Ponta da Piedade

Als je langs de stranden van de Algarve rijdt, word je keer op keer verrast. Het lijkt wel of ze steeds ruiger en indrukwekkender worden naarmate je langs de kustlijn verder naar het (zuid)westen rijdt. Het ultieme toppunt daarvan is de Ponta da Piedade vlakbij Lagos.

Lagos is een heerlijk stadje om te verblijven als je in de Algarve bent. Je hebt er allerlei leuke eetgelegenheden, het centrum is erg gezellig en de stranden zijn binnen handbereik.

Ponta da Piedade

Nog een voordeel is dus dat je heel dicht bij de Ponta da Piedade bent. Je bereikt dit punt met prachtige rotsformaties al in vijf minuten rijden met de auto of een wandeling van 30-45 minuten. Vanaf het water bekijken kan ook (aanrader!) met een van de boottochten die vanuit Lagos vertrekken.

De Ponta da Piedade is met z’n verschillende hoge kliffen en uitzichtpunten op ieder moment van de dag de moeite waard om te bezoeken. Het is duidelijk één van de meest bezochte plekken in de Algarve, dus als je een paar mooie plaatjes wilt schieten zónder mensen kun je het beste vroeg zijn.

Het allermooiste moment om hierheen te gaan is tijdens zonsondergang. Kom een uurtje eerder, want het licht is vlak voor de zon onder gaat zó zacht en mooi. Hoe laat dat precies is, is uiteraard afhankelijk van wanneer in het jaar je de Algarve bezoekt. Met het geluid van de golven en het ruisen van de wind is dit echt een plek om heel erg te genieten.

Overnachten in de Algarve: dit is B&B Monte das Cortelhas

Picknick

Mijn vriend en ik waren er in oktober 2021, toen de zon rond 19.00 uur onder ging. Meerdere keren maakten we er een picknick van met lekker eten en wijn, want hoe leuk de restaurants in Lagos ook zijn, een plek als deze is niet makkelijk te overtreffen.

Een keer reden we van tevoren naar de Intermarché in Lagos, een andere keer haalden we pizza af bij Gato Pardo. Ik kan alleen maar zeggen: dikke aanrader.

Maar ik ga ook eerlijk tegen je zijn: verwacht niet dat je in alle rust alleen of romantisch met z’n tweetjes kunt genieten op deze topplek, want de kans is groot dat je niet de enige bent. Althans, toen wij er in oktober waren werd het op een gegeven moment zó druk dat mensen bijna óp ons kleedje kwamen staan. Maar ach, wat maakt het uit? Logisch dat iedereen wil genieten van zo’n uitzicht.

Praktisch

Nog even praktisch: je kunt gratis parkeren bij de Ponta da Piedade en er is een openbaar toilet. Toen wij er waren, was er geen gelegenheid om eten of drinken te kopen. Lekker zelf iets meenemen dus.

Toch liever uit eten in Lagos nadat je van deze zonsondergang genoten hebt? Dan moet je bij een van deze restaurants zijn.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *