Wat is het toch heerlijk om weg te dromen. Lekker mijmeren over hoe het zou zijn om naar een bestemming te gaan en jezelf er al helemaal zien zitten. Fantaseren over Spaanse straatjes, Italiaanse pleinen, Griekse dorpen en Franse boulevards.

Hier vind je verhalen die jou meenemen naar de Méditerranée, foto’s die dat wegdromen nóg makkelijker maken en tips voor je eigen volgende reis. Droom weg, plan die reis en geniet!

Over Kirsten

Wie is de ik achter Mediterranean on my mind? Ik ben Kirsten Zijderveld en ik zal je vertellen hoe ik hier gekomen ben.

Naast reisblogger ben ik ook freelance journalist, eindredacteur en copywriter voor onder meer LINDA.nl, HEMA en Côte & Provence. Hier vind je meer informatie over mijn werk.

Door een straat vol palmbomen met de zon op mijn gezicht liep ik naar mijn volgende les. Niet eerder voelde ik me zo vrij, zo blij, zo mezelf. Toen ik van het Spaanse leven proefde tijdens een minor Spaans in Valencia, wist ik: dit leven past bij mij. Leven onder de mediterraanse zon, met alles wat daarbij hoort.

Ondertussen studeerde en woonde ik in Nederland, had ik een vriend, een huis, een kat; een leven in het land waar ik geboren ben. Ging ik dat achterlaten om naar Spanje te verhuizen? Nee. Maar dat hoeft ook niet.

Het duurde even voor ik me dat realiseerde. Het is het een of het ander, dacht ik, en verhuizen naar het buitenland voelde (nog) niet als optie. Het fijne leven dat ik had wilde ik niet opgeven, maar het bleef toch knagen dat ik niet naar het gevoel luisterde dat me terug naar Valencia trok. Het was de angst voor het onbekende, eenzaamheid, om anderen teleur te stellen, de mening van mensen om me heen – ik zou nota bene bijna gaan samenwonen – en nog veel meer belemmerende gedachten.

Totdat ik me realiseerde: als ik het nu niet doe, wanneer dan wel? Mijn werk kan óók gewoon mee en voor al het andere is een oplossing. Als dit is waar ik zielsgelukkig van word, is er geen reden goed genoeg om niet te gaan. Bovendien is het geen must om meteen een halfjaar of langer te gaan: een paar maanden – wat beter voelde – kan ook gewoon. Mijn vriend moedigde me aan en zou me komen opzoeken, evenals familie en vrienden, en dus was er verder niets dat me nog kon tegenhouden. Ja, die angst voor het onbekende, maar daar ging ik me overheen zetten.

Lees hier waarom ik zo gek ben op de mediterraanse landen

Sinds ik deze stap gezet heb, weet ik: genieten van het mediterraanse leven kan ook als je er niet woont. Je kunt ervan proeven zo vaak als je wilt – en ondertussen ook nog gewoon je leven in Nederland hebben. Het állerbeste van twee werelden.

Inmiddels werk ik regelmatig remote vanuit verschillende Zuid-Europese steden (zoals Valencia, Sevilla en Nice) en ga ik zo vaak als ik kan op vakantie naar heerlijke, mediterraanse bestemmingen. Ook heb ik geleerd om ook in mijn eentje te kunnen reizen.

Ik geloof dat je alles uit het leven kunt halen door te reizen.

Op Mediterranean on my mind vind je verhalen die inspireren en motiveren om zelf op reis te gaan en tips om op de beste plekken te eten, drinken en slapen. Ook wil ik je nét dat laatste zetje geven als je twijfelt, want gewoon gaan is de beste keuze die je kunt maken. Ik hoop dat je ervan geniet – en laat het vooral weten als je hier iets mist!

Liefs, Kirsten

Goed om te weten:
De Méditerranée betekent voor mij: alle landen aan de Middellandse Zee, voornamelijk in Zuid-Europa, waar je de Mediterraanse manier van leven vindt. Hoewel Portugal daar officieel niet bij hoort, is dat hier wel zo. Alle foto’s op Mediterranean on my mind zijn van mijn hand, tenzij anders vermeld. Voor het gebruik van mijn foto’s dien je toestemming te vragen en credits te vermelden.