Ontbijt in Málaga: deze 13 leuke plekken wil je proberen

Een goede café con leche, verse zumo de naranja (sinaasappelsap), yoghurt met granola en fruit, een croissantje of misschien een brunchgerecht met eieren? In Málaga heb je voor het ontbijt talloze lekkere opties.

Ik ging je voor en deel hier mijn favoriete ontbijtzaakjes in Málaga met je.

Ontbijt in Málaga bij: La Tetería San Augustín

Bij La Tetería aan de Calle San Augustín stuitten we op een bankje in de zon. Na een drankje en een blik op de kaart besloten we hier de volgende dag terug te komen voor ontbijt – weer op dat bankje in de zon. Een aanrader!

Wij gingen voor yoghurt met granola en fruit, croissants, koffie en een sapje, maar ze hebben ook wafels, crèpes – zowel zoet als hartig – milkshakes, allerlei soorten (ijs)thee en toast, en broodjes met onder meer gerookte zalm en avocado. Oh, en de taart zag er ook goed uit. Voor ieder wat wils dus.

Tip: La Tetería is een theewinkel, dus je kunt hier ook thee kopen in allerlei smaken.

la tetería málaga ontbijt
La Tetería

Desal Café

Desal is zo’n plek voor ontbijt in Málaga waar je – naar mijn mening – alles kunt vinden waar je trek in hebt, en dan óók nog voor een laag Spaans prijsje. Zo kostte toast met bijvoorbeeld scrambled eggs en avocado tussen de 2 en 4 euro, en neem je er met gemak een lekkere mini yoghurt met muesli en fruit bij voor 1,80. De toast en broodjes zijn er trouwens met nog veel meer soorten beleg te krijgen en ook voor croissants, verse sapjes en lekkere koffie zit je hier goed.

Er zijn twee locaties. Wij bezochten die aan de Calle Nosquera meerdere keren, maar er is sinds kort ook een filiaal aan de Calle Ollerías.

Lees ook:
Van must visits tot tapasrestaurants: de beste tips voor je volgende trip naar Málaga

Brunchit

Liefhebbers van hippe ontbijtspots moeten bij Brunchit zijn. Hier vind je lekkere brunchgerechten die heel fotogeniek geserveerd worden. De koffie is er goed en er is volop keuze: van yoghurt- en açaibowls tot pannenkoeken en van burgers tot avocadotoast. Er zijn meerdere vestigingen in Málaga, wij probeerden die aan de Calle Alcazabilla – een goede locatie als je daarna het Alcazaba wilt bezoeken.

brunchit & desal café málaga
Brunchit & Desal Café

O Melhor Croissant Da Minha Rua

Gaat er bij jou niets boven een croissant in de ochtend? Dan moet je voor je ontbijt in Málaga echt even bij O Melhor Croissant Da Minha Rua langs; Portugees voor ‘de beste croissant van mijn straat’. Hier vind je gigantische, kakelverse croissants met zoet of hartig beleg. Ik genoot simpelweg van Nutella met nootjes, maar had de optie appel-kaneel of crema de huevo (custard) ook wel willen proberen. Als je trek hebt in hartig, kun je bijvoorbeeld voor mixto (ham-kaas), gerookte zalm, of kaas-tomaat-oregano gaan.

La Canasta & Granier

La Canasta is in meerdere (Zuid-)Spaanse steden te vinden – ik tipte ‘m ook voor ontbijt in Sevilla. Hier kun je tussen de Spanjaarden plaatsnemen voor een kop koffie met iets lekkers. Ideaal als je laagdrempelig even iets wilt eten en drinken voor je je wandeling door de stad begint of vervolgt. Je kunt hier ook lekkere broodjes of taart eten.

Naast La Canasta is Granier ook zo’n bakkerij (die door heel Spanje zit) waar je even iets kunt eten of drinken. Ook leuk om hier iets af te halen en een bankje in de zon te zoeken.

O Melhor Croissant & La Cheesequería
O Melhor Croissant & La Cheesequería

La Cheesequería

Deze espressobar staat erom bekend de beste cheesecake van de stad te hebben – in állerlei smaken. Toen wij er ’s morgensvroeg even binnenliepen voor koffie vonden we dat iets te machtig, maar hun verse croissantjes gingen er ook heel goed in.

Lees ook:
Zoek je nog een accommodatie in Málaga?
Dit zonnige appartement in het centrum is een aanrader

Andere plekken voor ontbijt in Málaga:

Onderstaande ontbijtplekken staan ook goed bekend in Málaga. Vanwege tijdgebrek heb ik ze (nog) niet zelf kunnen proberen, maar wie weet kom jij er wel:

  • Next Level Specialty Coffee – kleine koffiebar waar je ook kunt ontbijten. Wees op tijd als je zeker wilt zijn van een plekje (vooral in het weekend).
  • Café Con Libros – een café in Spaanse stijl waar je voor een lage prijs lekker kunt ontbijten. Aan het Plaza de la Merced.
  • Byoko & Noviembre Healthy Food – behoefte aan een biologisch en/of gezonder ontbijtje in Málaga? Ga dan naar een van deze twee.
Straatje La Tetería & Dulces Dreams
Straatje La Tetería & Dulces Dreams
  • Dulces Dreams – een boutique hostel waar je ook ontbijten/brunchen, bijvoorbeeld op het gezellige terras
  • Caramello Salato Café – zin in zoet, zowel qua eten als interieur? Caramello Salato is een schattig ingericht cafeetje waar ze onder meer pannenkoeken en toast hebben.

Lees ook:
14x eten en drinken in Málaga: de beste restaurants in het centrum en aan het strand

Dit zijn ze, mijn tips voor ontbijt in Málaga. Ik hoop dat je er net zo lekker zult eten als ik! Heb je weinig tijd? Dan zou ik zeggen: probeer La Tetería en/of Desal Café te bezoeken; dit zijn mijn persoonlijke favorieten.

Zoek je nog ontbijttips voor andere steden, zoals Sevilla, Valencia of Madrid? Kijk dan even hier.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *