Ontbijt Madrid: 10x dit zijn de lekkerste plekken

Stedentrip Madrid voor de boeg? Dan wil je weten op welke plekken je je dag het beste kunt beginnen. Toen ik drie weken remote werkte vanuit de Spaanse hoofdstad probeerde ik verschillende zaakjes, en onderstaande plekken kan ik je aanraden voor ontbijt in Madrid.

Ontbijt in Madrid bij Sweet Studio

Soms kom je op een plek waar op dat moment alles perfect is. Zo’n moment had ik bij Sweet Studio. Het was een vroege, rustige zaterdagmorgen. Sweet Studio had de grote ramen open, waardoor de voorjaarszon naar binnen scheen, precies op de plek waar ik zat. De koffie, yoghurt en cinnamon roll smaakten heerlijk en terwijl ik daar zat te genieten kwam m’n Spaanse lievelingsnummer van dat moment op de radio.

Ook toen ik er later nog eens terugkeerde smaakte de koffie en het ontbijt heerlijk, dus ik zeg: sla ‘m niet over. Ze hebben zoete lekkernijen op de kaart, maar ook toast, salades en (yoghurt)bowls. Ook op een bankje voor het zaakje kun je van de zon genieten.

sweet-studio-ontbijt-madrid
Sweet Studio

Ambu Coffee

Ambu zat op de hoek van ‘mijn’ straat toen ik een tijdje vanuit Madrid werkte, dus ik kwam hier regelmatig. Deze hippe koffiebar in Malasaña heeft niet alleen goede koffie, maar ook bananenbrood, croissants, bowls en sandwiches.

ambu-coffee-madrid
Ambu Coffee

Santagloria Coffee & Bakery

Houd je van gevulde croissants zoals je ze ook in Italië kunt eten? Dan wil je ze bij Santagloria ook proeven. Dit zaakje waar je tussen de Spanjaarden zit (met lage, Spaanse prijzen) heeft de lekkerste, met bijvoorbeeld pistache- of chocoladevulling. Als zo’n grote je iets te veel is, kun je ook voor een mini-variant gaan. Ook voor andere zoete lekkernijen, belegde broodjes, bagels en toast (zoals pan con tomate) zit je hier goed.

federal-santagloria-ontbijt-madrid
Federal & Santagloria

Federal Café

Federal – die je ook in onder meer Valencia en Barcelona hebt – is naast een fijne werkplek ook een aanrader voor ontbijt in Madrid. Je hebt hier allerlei lekkers op het menu: van verse croissants tot yoghurtbowls die net even anders dan anders zijn, van pannenkoeken tot eieren, toast en hamburgers.

Lees ook:
Dit zijn de beste tips voor een heerlijke stedentrip Madrid

Toma Café

Dit café, waar ik ook graag werkte, scoort wat mij betreft goed qua koffie, cakes en bananenbrood. Je hebt er meerdere, maar ik ging altijd naar Toma Café 1 aan de Calle de la Palma. Loop hier ook binnen voor sandwiches, toast en bowls.

toma-cafe-madrid
Toma Café

Gosto Café

Op zoek naar een koffiebar met steengoede koffie en een van de lekkerste cinnamon rolls ooit? Ga dan naar Gosto. Voor de niet zo zoetekauwen is er ook toast met hartig beleg, en yoghurt- en açaibowls zijn er ook.

gosto-cafe-amazonia-madrid
Gosto Café & Amazonia Açai

Amazonia Açai Madrid

Amazonia is dé plek voor een ontbijt met een açaibowl in Madrid. Het zijn echt plaatjes en ze smaken heerlijk. Je kunt kiezen uit klein, medium of groot en medium wordt geadviseerd als ontbijt. Maar eerlijk: ik vond het echt heel veel en vullend, dus als je niet zo’n grote ontbijter bent heb je aan een kleine bowl waarschijnlijk ook voldoende.

La Doña

La Doña is een beetje vergelijkbaar met Santagloria: je eet er simpele(re) maar lekkere ontbijtjes tussen de Spanjaarden voor lage prijzen. Ideaal als je ‘gewoon’ even een broodje, croissantje, koffie en/of sapje wilt. Ook leuk om hier iets af te halen voor een ontbijt op een bankje in de zon of het park.

Brunch Club

Voor degenen die het liefst een beetje van alles proeven: bij Brunch Club kun je in het weekend terecht voor complete brunchmenu’s met meerdere gerechten. Doordeweeks kun je hier gewoon van de kaart bestellen en de keuze is reuze: (yoghurt)bowls, toast, wraps, eiergerechten, salades, croissants. Alles om je eigen ideale ontbijt of brunch samen te stellen.

brunch-club-ontbijt-madrid
Brunch Club

Extra tip voor ontbijt in Madrid: Ojalá

Ojalá is een gezellige plek voor een drankje ’s avonds, maar je schijnt er ook heel goed te kunnen brunchen. Dit heb ik zelf (nog) niet gedaan, maar ieder weekend (en het kan ook doordeweeks) zat het terras van Ojalá vol met mensen die genoten van hun uitgebreide brunchmenu’s. Oftewel: een tafel vol lekkers op een gezellige plek in de zon. Genieten.

Dit zijn ze: mijn tips voor ontbijt in Madrid. Geniet ervan! Wil je ook naar Madrid?

> Boek je vliegticket via KLM

> Zoek een mooie accommodatie op Booking.com

> Bekijk alvast wat leuke tours en activiteiten bij Get your guide

Als je naar Madrid gaat, vind je deze artikelen wellicht ook leuk:

Headerfoto | Unsplash

*Dit artikel bevat affiliate links.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *