In Lissabon heb je de lekkerste plekken voor ontbijt

Heb je een trip naar Lissabon voor de boeg? Dan staan je een aantal heerlijke dagen – en vooral ook ochtenden – te wachten, want je kunt er zó lekker ontbijten. Ik deel mijn favoriete plekken voor ontbijt in Lissabon met je.

Van heerlijke koffie tot verse jus en van pannenkoeken tot yoghurt bowls: hier moet je zijn.

Ontbijt in Lissabon

Quase Café

In de gezellige wijk Alfama is het een dikke aanrader om binnen te lopen (of in de rij aan te sluiten) bij Quase Café. Hier kun je kiezen uit verschillende menu’s en dat betekent feest, want de hele tafel komt vol te staan met lekkers – inclusief de smoothie van de dag. Je kiest zelf wat je allemaal voorgeschoteld wilt krijgen, of dat nu een healthy of power menu is.

Lees ook:
Porto tips: alles wat je wilt weten voor je stedentrip naar deze fantastische stad

Fábrica Coffee Roasters

Wie goede koffie zoekt, moet bij Fábrica Coffee Roasters zijn. Bestel er iets lekkers bij en je bent klaar om weer flink wat stappen te zetten tijdens het verkennen van de stad. Je kunt hier ook koffiebonen kopen – leuk voor thuis of als cadeautje. Én, goed om te weten: deze fijne zaak zit ook in Porto en Cascais.

Straat & ontbijt Audrey’s Café in Lissabon

Ontbijt bij Audrey’s Café in Lissabon

Het vijf sterren tellende boutiquehotel Santiago de Alfama, waar Audrey’s Café toe behoort, ziet er waanzinnig uit. Maar niet alleen het hotel is tot in de puntjes verzorgd, dat is het ontbijt bij Audrey’s Café in Lissabon ook. Je kunt hier geen foute keuze maken, want zo ongeveer alles – waaronder de avocado toast, eggs benedict, pannenkoeken en yoghurt met granola – is smullen.

Copenhagen Coffee Lab

Hoewel je in Lissabon bent, kun je op vijf locaties genieten van de smakelijke Scandinavische (ontbijt)keuken. Bepaald geen straf. Ga voor een breakfast plate als je – net als ik – niet kunt kiezen, want dan kun je in één keer alles uitproberen.

Fábrica da Nata

Ontbijten met pastel de nata bij Fábrica da Nata

Op reis in Portugal mag je je op ieder moment van de dag – dus ook tijdens het ontbijt – te goed doen aan een pastel de nata. Grote kans dat je de wereldberoemde Pastéis de Belem al op je lijstje hebt staan, dus voeg daar vooral even Fábrica da Nata aan toe. Hier zijn ze namelijk óók overheerlijk.

Nog meer tips voor ontbijt

Dat zijn ze dan; mijn tips voor ontbijt in Lissabon. Deze tips van mijn hand zijn eerder verschenen op LINDA.nl. Ga je naar de tweede stad van Portugal? Hier vind je al mijn tips voor Porto.

Lees meer over Portugal:

Dit artikel is eerder gepubliceerd op 15-03-2022. Laatste update: 01-08-2023

*Dit artikel kan affiliate links bevatten.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *