5x hier moet je zijn voor het lekkerste ontbijt in Lissabon

Heb je een trip naar Lissabon voor de boeg? Dan staan je een aantal heerlijke dagen – en vooral ook ochtenden – te wachten, want je kunt er zó lekker ontbijten. Ik deel mijn favoriete plekken voor ontbijt in Lissabon met je.

Van heerlijke koffie tot verse jus en van pannenkoeken tot yoghurt bowls: hier moet je zijn.

Ontbijt bij Quase Café in Lissabon

In de gezellige wijk Alfama is het een dikke aanrader om binnen te lopen (of in de rij aan te schuiven) bij Quase Café. Hier kun je kiezen uit verschillende menu’s en dat betekent feest, want de hele tafel komt vol te staan met lekkers – inclusief de smoothie van de dag. Je kiest zelf wat je allemaal voorgeschoteld wilt krijgen, of dat nu een healthy of power menu is.

Fábrica Coffee Roasters

Wie goede koffie zoekt, moet bij Fábrica Coffee Roasters zijn. Bestel er iets lekkers bij en je bent klaar om weer flink wat stappen te zetten tijdens het verkennen van de stad. Je kunt hier ook koffiebonen kopen – leuk voor thuis of als cadeautje.

Straat & ontbijt Audrey's Café in Lissabon
Straat & ontbijt Audrey’s Café in Lissabon

Audrey’s Café

Het vijf sterren tellende boutiquehotel Santiago de Alfama, waar Audrey’s Café toe behoort, ziet er waanzinnig uit. Maar niet alleen het hotel is tot in de puntjes verzorgd, dat is het ontbijt bij Audrey’s Café ook. Je kunt hier geen foute keuze maken, want zo ongeveer alles – waaronder de avocado toast, eggs benedict, pannenkoeken en yoghurt met granola – is smullen.

Lees ook:
7x de beste tips voor een heerlijke stedentrip in Madrid

Copenhagen Coffee Lab

Hoewel je in Lissabon bent, kun je op vijf locaties genieten van de smakelijke Scandinavische (ontbijt)keuken. Bepaald geen straf. Ga voor een breakfast plate als je – net als ik – niet kunt kiezen, want dan kun je in één keer alles uitproberen.

Fábrica da Nata & pastéis de nata

Fábrica da Nata

Op reis in Portugal mag je je op ieder moment van de dag – dus ook tijdens het ontbijt – te goed doen aan een pastel de nata. Grote kans dat je de wereldberoemde Pastéis de Belem al op je lijstje hebt staan, dus voeg daar vooral even Fábrica da Nata aan toe. Hier zijn ze namelijk óók overheerlijk.

Dat zijn ze dan; mijn tips voor ontbijt in Lissabon. Zoek je ontbijttips voor andere steden? Kijk dan hier.

Deze tips van mijn hand zijn eerder verschenen op LINDA.nl.

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.