Een maand naar Spanje: dit zijn de plannen voor mijn volgende trip

Gezonde en enthousiaste spanning in m’n buik, want het is weer zover. Maart komt eraan en dat betekent dat ik weer een (remote werk) trip op de planning heb. Deze keer combineer ik het met een klein weekje vakantie en ga ik in totaal een maand naar Spanje. Zo veel zin in!

Ik neem je even mee in mijn plannen in deze persoonlijke update.

Een maand naar Spanje

Wie mij een beetje kent, weet dat ik er in maart vaak tussenuit piep. In 2019 woonde en werkte ik tweeënhalve maand vanuit Valencia – waardoor ik een stukje Nederlandse winter skipte – en dat beviel zó goed dat ik met mezelf afsprak ieder jaar (minstens één) zo’n werktripje te plannen. Maart werd daar eigenlijk onbewust de maand voor, omdat ik het heel fijn vind om tijdens de eerste maanden van een nieuw jaar iets te hebben om naar uit te kijken en zo ook het voorjaar al iets eerder te starten.

In 2020 was ik in februari/maart opnieuw in Valencia (nog nét voordat corona uitbrak), in 2021 verkaste ik in maart naar een tiny house op de Veluwe (omdat we de grens nog niet over konden) en toen ik in november de kans kreeg, ging ik alsnog naar Valencia. In maart 2022 was ik in Andalusië en dit jaar ga ik dus ook weer naar Spanje. Ik vind het ook superleuk om vanuit andere mediterraanse landen en steden te werken – zoals afgelopen september in Nice – maar Spanje is toch het land in de Méditerranée waar ik me het allermeest thuis voel. Vandaar dat ik me tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe bestemming weer liet leiden door dat gevoel.

Hoewel er talloze bestemmingen zijn waarvandaan ik graag nog eens zou werken, wordt het deze keer Madrid. Het lijkt me heerlijk om deze stad op een andere manier te leren kennen en tijdens een stedentripje daar (vijf jaar geleden) merkte dat ik al het een hele fijne stad vind. Het heeft het grootse van een hoofdstad – met imposante gebouwen en talloze restaurants – maar toch ook die smalle straten en gezellige pleintjes waar ik in de Méditerranée zo dol op ben. En dan is er ook nog het Retiro park, een paar verschillende overdekte (food)markten en een winkelstraat waar je u tegen zegt. Je begrijpt: daar vermaak ik me wel na werktijd ;).

Plannen

Het leuke van remote werken vind ik dat je echt de tijd hebt in een stad. Tijdens die ene keer dat ik in Madrid was, heb ik in vier dagen vooral de highlights bekeken, maar tijdens remote werken heb je ook op een gewone werkdag (voor het werk, tijdens de pauze, na je werk en natuurlijk in het weekend) tijd om eens een ander straatje in te slaan of een minder bekende wijk te bezoeken. En dan zijn er ook nog allerlei omliggende stadjes waar ik misschien wel per trein naartoe kan. Leuk om te doen én vervolgens met jullie mijn ervaringen te kunnen delen.

Maar voordat ik me onderdompel in het Madrileense leven heb ik een weekje vrij. Dan ga ik met een vriendin naar Málaga om hopelijk wat eerste voorjaarszonnestralen mee te pikken en uiteraard te genieten van deze Spaanse stad. Ik ben er tien jaar geleden één keer geweest, dus heel benieuwd hoe de stad nu is. Vanuit Málaga reis ik vervolgens in drie uur met de trein naar Madrid. Ook daar kijk ik naar uit: lekker het Spaanse landschap aan me voorbij zien gaan.

De keerzijde van deze plannen is dat mijn vriend en ik elkaar weer even moeten missen. Wat dat betreft haat ik het dat ik niet op meerdere plekken tegelijk kan zijn ;). Gelukkig zijn we het allebei gewend omdat dit niet de eerste keer is én komt hij me opzoeken in Madrid!

Uiteraard neem ik je mee op deze reis. Naderhand zul je al mijn (nieuwe) tips voor Málaga en Madrid hier vinden en ondertussen kun je me volgen op Instagram. Lijkt het je ook leuk om remote te werken? Hier vind je de tips die ik voor je verzameld heb. En meer over het fantastische Spanje vind je hier.

Lees ook:
Even terugblikken op 2022: deze bestemmingen heb ik dit jaar bezocht

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *