Een maand in Andalusië: zo gaat mijn eerstvolgende trip eruit zien

Spanje maakt iets in mij los. De taal, de mensen, de manier van leven (en niet te vergeten: de zon); het maakt me simpelweg heel gelukkig. Op één bezoek aan Malaga na ben ik nog nooit in de zuidelijkste regio van Spanje geweest. Maar daar komt verandering in, want binnenkort ben ik een maand in Andalusië.

Andalusië is het échte authentieke Spanje, zeggen veel mensen. De fijne temperaturen, de Moorse invloeden en het bergachtige landschap spoken al langere tijd door mijn hoofd. En eerlijk is eerlijk: waanzinnige foto’s die ik voorbij zag komen (van onder meer Sevilla, Córdoba en Ronda) maakten die Andalusië-reisdrift alleen maar groter. Aangezien maart de laatste jaren een beetje ‘mijn maand’ is geworden (de maand waarin ik iets leuks voor mezelf plan) besloot ik dat het dit jaar tijd werd voor Andalusië.

Cádiz | Unsplash

Maart: ‘mijn’ maand

Dat laatste zal ik even kort uitleggen: begin 2019 was ik tweeënhalve maand in Valencia. Na een minor Spaans die ik tijdens mijn studie deels in Valencia mocht doen, wist ik altijd dat ik nog eens terug wilde voor wat langere tijd. In 2019 deed ik dat dus echt. Ik volgde opnieuw Spaanse lessen en werkte remote vanuit de zonnige Spaanse stad. Omdat ik daar zó van genoot, besloot ik op dat moment dat ik ieder jaar minimaal één keer zoiets voor mezelf wilde doen. Omdat ik de Nederlandse winter graag wat inkort door ‘m deels in de zon door te brengen, bleek maart een goede maand hiervoor.

In maart 2020 ging ik opnieuw een maand naar Valencia (althans, doordat corona begon moest ik gehaast vertrekken na drie weken) en in 2021 werkte ik een week vanuit een tiny house in een bos op de Veluwe.

Een maand in Andalusië

Fast forward naar 2022: een maand Andalusië dus. Man, wat heb ik er zin in. Mijn plan is als volgt:

Sevilla

Mijn trip begint in de stad van de flamenco. Ik vind het fijn om voor ‘wat langere tijd’ op eenzelfde plek te zijn, en Sevilla leek me de perfecte uitvalsbasis. Het is een wat grotere stad, maar voelt wel knus (begreep ik van meerdere mensen) en er is ontzettend veel te doen en zien.

Twee weken lang verblijf ik in een gezellige Airbnb (met zonnig dakterras, het moet even gezegd). Het plan is om de eerste week mijn freelance werk te combineren met Spaanse lessen – om de boel weer een beetje op te frissen – en de tweede week alleen te werken. Of ja, je begrijpt dat een werkdag afgesloten gaat worden met lekker struinen door de stad, zonnestralen pakken en tapas eten. Een vriendin uit Londen die ik nog van mijn állereerste Spaanse lessen in Valencia ken, komt ook een week remote werken.

Sevilla | Unsplash

Roadtrip Andalusië

Tijd zat om Sevilla te verkennen dus, en daarna is het tijd om meer van de regio te zien. In mijn eentje. Dat vind ik best spannend (want sinds deze eerste keer heb ik geen roadtrip meer gemaakt in m’n uppie) maar ik heb er tegelijk zó veel zin in dat het m’n onzekerheid overspoelt.

Hoewel ik denk dat er met vier weken roadtrippen nog steeds genoeg te zien zal zijn, heb ik uiteraard keuzes moeten maken voor mijn weekje. Dat vind ik altijd wel een ding (want: wil niks moois missen), maar ik heb inmiddels maar gewoon geaccepteerd dat ik niet álles kan zien. Dus als blijkt dat ik nog een keer terug moet, dan is dat maar zo (en vind ik dat natuurlijk helemáál niet erg ;))

Mijn roadtrip gaat er als volgt uitzien:

  • Sevilla – Córdoba: 1 nacht in Córdoba

Córdoba kun je in een dag zien, begreep ik, dus leek het me top om hier te beginnen met een nachtje. Het is een mooie tussenstop onderweg naar Granada.

  • Córdoba – Granada: 3 nachten in Granada

Oh Granada, daar ben ik zó benieuwd naar. Vandaar dat ik hier langer dan een nacht wilde blijven. Sowieso wil ik een dag de tijd hebben voor de stad zelf en eentje voor het Alhambra, dus dan heb je deze tijd wel nodig.

Lees ook:
Waarom ik Mediterranean on my mind begonnen ben

  • Granada – Ronda: 1 nacht in Ronda

Waar ik tijdens deze rit ga stoppen, weet ik nog niet zeker. Ik zit momenteel te denken aan Frigiliana, misschien Nerja en Setenil de las Bodegas. Frigiliana staat bekend als een van de mooiste witte dorpjes, over Nerja hoor ik heel wisselende verhalen en Setenil staat bekend om de bijzondere rotswoningen. Ik vind het wel fijn om opties te hebben en op de dag zelf te bekijken wat haalbaar is en waar ik zin in heb. Ronda wil ik sowieso zien, vandaar dat ik er ook wilde slapen. Iedere foto van de bijzondere brug doet iets met me. Ik moet dat gewoon met eigen ogen zien.

Ronda | Unsplash
  • Ronda – Cádiz: 1 nacht in Cádiz

Ik denk dat ik vanuit Ronda meteen doorrijd naar Cádiz, maar Vejer de la Frontera en Jerez de la Frontera heb ik op de radar als uitwijkmogelijkheden. Die plaatsjes kan ik eventueel ook de volgende dag bekijken, want ze liggen op de route naar Sevilla.

  • Cádiz – Sevilla: 3 nachten in Sevilla om af te sluiten

Na Cádiz rijd ik terug naar Sevilla, want dan breng ik daar met mijn vriend het laatste weekend door. Daarna vliegen we samen terug naar huis.

Reis mee

Zo gaat mijn maand in Andalusië eruit zien dus. Ik. Kan. Niet. Wachten. Als je het leuk vindt mijn verblijf in Sevilla en roadtrip door Andalusië te volgen, houd dan mijn Instagrampagina in de gaten.

Hier lees je hoe ik mijn solo roadtrip ervaren heb en hier in welke accommodaties ik verbleven heb.

Bron headerfoto | Unsplash

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *