Nice is een van de leukste bestemmingen voor soloreizen

Ben je van plan om te gaan soloreizen in Zuid-Europa? Superleuk. Wat mij betreft is dit de allerfijnste regio voor soloreizen, want het is er zonnig, veilig en er is een hoop te beleven. Weet je nog niet waar je heen wilt, dan heb ik hier wat inspiratie voor je. Dit zijn wat mij betreft de leukste bestemmingen voor soloreizen.

Als je op soloreis wilt, is het van tevoren natuurlijk goed om te bedenken wat voor soort reis je wilt maken. Wil je reuring of juist rust, stad of juist natuur? Persoonlijk vind ik steden altijd fijn als ik ga soloreizen; er is veel te zien en doen, doordat het er drukker is voel je je niet zo opvallen als soloreiziger en als je zin hebt om mensen te ontmoeten, zijn er mogelijkheden genoeg.

Lees ook: Tips voor je (eerste) soloreis én waarom het een cadeau aan jezelf is

Tel daarbij op dat je in Zuid-Europa vrijwel het hele jaar door aangename temperaturen en een zonnetje hebt, en dat maakt je soloreis-ervaring wat mij betreft compleet. De leukste bestemmingen voor soloreizen? Dit zijn ze:

Leukste bestemmingen voor soloreizen

Valencia

Met stip op één: Valencia. Tien jaar geleden was dit mijn eerste soloreis bestemming, inmiddels is het een populaire stad waar menig soloreiziger en digital nomad graag naartoe reist. Met gemiddeld 300 dagen zon per jaar is het qua weer een heerlijke bestemming, er is een hele hoop leuks te doen en met meerdere communities op Facebook kun je in no-time gezelschap opzoeken – mocht je daar behoefte aan hebben.

Sevilla

Ohhh, Sevilla. Valencia was altijd mijn favoriete stad, maar vanaf het moment dat ik voet zette in Sevilla werd het een gedeelde eerste plek. Deze stad in Andalusië is mooi in veel opzichten; de gebouwen, de bomen, de mensen en de passie voor flamenco – ik ben er weg van. Soloreizen naar deze stad is dus ook een top idee, als je ’t mij vraagt. Tijdens mijn eerste soloreis in Sevilla ging ik de eerste avond op tapastour en dat was een hele leuke manier om zowel de stad te leren kennen als andere (solo)reizigers te ontmoeten. Met een andere tour of activiteit kan dat natuurlijk ook.

Lees ook:
Wat moet je echt doen in Sevilla? Dit zijn mijn tips

Nice

Hoewel ik Spanje een van de fijnste bestemmingen vind voor soloreizen, heb ik ook een hele goede ervaring met het Zuid-Franse Nice. Wauw, wat is dit een sfeervolle stad. Net als Valencia heeft deze mediterraanse stad gemiddeld 300 dagen zon per jaar. Nice heeft een Italiaanse oorsprong, dus naast Frans kun je er heerlijk Italiaans eten.

Van strand tot markt en van knus oud centrum tot musea: er is een hoop te doen en zien. En op heel veel plekken spreken ze goed Engels en zijn de mensen vriendelijk. Bovendien voelde ik me er erg veilig.

Porto

Vorig jaar reisde ik alleen naar Porto voor een kleine vijf dagen en ik kan je zeggen: ook dit is een van de beste bestemmingen voor soloreizen. Nu is het sowieso een prachtige stad met een heel goede keuken, ik voelde me er ook veilig tijdens het soloreizen, mensen spreken goed Engels en de straatjes zijn waanzinnig om doorheen te struinen.

Lees ook:
Porto tips: alles wat je wilt weten voor je stedentrip naar deze fantastische stad

Granada

Ik kan het niet laten en sluit toch nog af met een Spaanse stad: Granada. Hier verbleef ik een dag of drie tijdens een solo roadtrip door Andalusië. Plek nummer één om te bezoeken is het Alhambra – waarvoor je op tijd tickets moet reserveren. Verder heeft de stad mooie wijken en kun je bijvoorbeeld mensen ontmoeten tijdens een free walking tour door een van die wijken (bijvoorbeeld het hoger gelegen Albaicín). Geniet van de Andalusische charme van deze stad en eet hier nog spotgoedkope tapas.

Nog meer soloreis bestemmingen

Natuurlijk zijn er nog veel meer bestemmingen in Zuid-Europa geschikt voor soloreizen. Bovenstaande heb ik zelf ervaren als een aantal van de leukste. Ook Lissabon is een bekende soloreis bestemming (ik reisde er zelf al eens naartoe met vriendinnen), in Madrid is ook een hele hoop te zien en doen, Menton (vlak bij Nice) vond ik ook dubbel en dwars genieten en wat dacht je van Lagos in de Algarve? Een goede uitvalsbasis om de prachtige Portugese kustlijn te verkennen. En dan is er ook nog Athene of Rome. Oftewel: keuze genoeg.

Waar ga jij naartoe op soloreis?

Lees meer over soloreizen:
Tips voor je (eerste) soloreis én waarom het een cadeau aan jezelf is
Soloreizen als je een relatie hebt: mijn ervaring + tips
Van de allereerste keer tot nu: dit is mijn ervaring met alleen uit eten gaan
Een week lang op solo roadtrip door Andalusië: dit is mijn eerlijke ervaring

*Dit artikel kan affiliate links bevatten.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *