12x de leukste en beste restaurants van Madrid

De Spaanse hoofdstad barst van de leuke restaurants. Je eet er de lekkerste tapas, maar kunt er ook terecht voor andere keukens van over de hele wereld. Er zijn heel veel goede plekken te vinden, maar hieronder noem ik een aantal van mijn favorieten. Daar gaan we, de beste restaurants van Madrid.

Hoewel Madrid een wereldstad is, hoor je er voornamelijk Spaans om je heen. Niet alleen van Spanjaarden, maar ook van de vele Latijns- en Zuid-Amerikanen die hier gevestigd zijn. Die invloeden zie je dan ook meteen terug in de restaurants in Madrid, hoewel je er ook heerlijk van bijvoorbeeld de Italiaanse of Griekse keuken kunt smullen.

Beste restaurants Madrid

Mercado de San Ildefonso

Als eerste wil ik je deze mercado niet onthouden. Mercado de San Ildefonso is een foodcourt met drie verdiepingen vol lekkers van over de hele wereld. Van burgers tot padthai en van empanadas tot jamón; hier kun je van alles kiezen. Leuk voor lunch of diner, maar ook voor een drankje met een snack. Dit is wat mij betreft een van de beste restaurants van Madrid – ook al zijn het er meerdere ineen.

Yatai Market

Nu we het toch over foodcourts hebben, wil ik Yatai Market ook meteen noemen. Dit is de eerste Aziatische streetfoodmarkt in Spanje. Hier kun je uiteraard de lekkerste Aziatische maaltijden en snacks vinden, of ga voor een cocktail met een Aziatisch tintje.

Mercados Madrid
Mercado de San Ildefonso & Yatai Market

Lees ook:
Buenos días: 10x de lekkerste plekken voor ontbijt in Madrid

Pez Tortilla

In de Calle del Pez in de hippe wijk Malasaña vind je Pez Tortilla, een Spaanse tapasbar met slechts een paar gerechten op de kaart. Simpel, maar erg lekker.

Lamucca de Pez

Lamucca de Pez – iets verderop – is een Spaans zaakje op een gezellig plein. Hier eet je internationale gerechten, dat wil zeggen: van Spaanse croquetas tot mediterraanse mezze en Mexicaanse quesadillas. Ze hebben ook burgers, padthai, risotto, poké bowls én pizza – voor ieder wat wils dus.

Pleintje Lamucca de Pez en Grosso Napoletano
Pleintje Lamucca de Pez en Grosso Napoletano

Grosso Napoletano

Zin in een Napolitaanse pizza? Dan moet je bij Grosso Napoletano zijn. Dit restaurant zit in meerdere Spaanse steden – ik spotte ‘m ook in Sevilla – en de pizza’s hier vind ik persoonlijk (een van) de lekkerste ooit. Hippe plek en een van de beste Italiaanse restaurants van Madrid.

Greek and Shop

Als je je even in Griekenland wil wanen, ga je naar Greek and Shop. Van pita gyros tot Griekse salade en van broodjes tot Griekse yoghurt; hier kun je alle kanten op – ook ideaal om mee te nemen.

Greek and Shop, een van de beste restaurants in Madrid
Greek and Shop

Málvon

De Argentijnse empanadas van Málvon zijn bekend in Spanje, en dat is niet voor niets. Heerlijk zijn ze. Op meerdere plekken in de stad kun je ze kopen en er zijn heel veel verschillende vullingen om uit te kiezen.

Maricastaña

Hip tafelen op z’n Spaans/Latijns-Amerikaans doe je bij Maricastaña. Bij dit fushion restaurant worden onder meer de kroketjes, loempia’s en taco’s op een originele manier opgediend.

Zoek je nog meer tips voor de stad?
Dit zijn de beste tips voor een heerlijke stedentrip Madrid

Nog meer leuke restaurants in Madrid

Ik heb nog een paar tips voor je:

  • San Ginés Chocolateria is de bekendste chocolatería van Madrid, die al sinds 1894 bestaat. Proef hier zeker de churros con chocolate
  • Jamón serrano en ibérico aan het plafond: bij Museo del Jamón bestel je voor een paar euro een heerlijke portie Spaanse ham. Leuk barretje op meerdere plekken in de stad waar de Madrilenen even iets komen eten en drinken
  • Mocht je ‘m niet kennen, bij 100 Montaditos – die je op meerdere plekken in de stad vindt – kun je voor een prikkie (1 of 2 euro per stuk) kleine belegde broodjes scoren. Ideaal voor de kleine trek tussendoor of als lunch
  • Zin om een Aziatische maaltijd af te halen? Ik vind Padthaiwok ook altijd lekker

Hier vind je nog meer tips voor Madrid (en omgeving):
Buenos días: 10x de lekkerste plekken voor ontbijt in Madrid
Dit zijn de beste tips voor een heerlijke stedentrip Madrid
Remote werken in Madrid? Mijn ervaring + fijne (werk)plekken
Wat te doen in Zaragoza? Mijn tips voor deze verrassende stad
Een dag in Toledo: mijn tips voor een wandeling door deze historische stad

Headerfoto | Unsplash

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *