Lekker eten en drinken in Granada: mijn 6 tips voor ontbijt en diner

Stedentrip naar Granada op de planning? Of kom je er – net als ik – een of meerdere dagen tijdens een roadtrip door Andalusië? Dan is het goed om te weten waar je moet zijn. Hier vind je mijn tips voor lekker eten en drinken in Granada, onderverdeeld in 3x ontbijt en 3x diner. Ideaal voor als je er zo’n drie dagen bent.

Eten en drinken in Granada: 3x ontbijt

1. La Finca Coffee

Zoek je een goede kop koffie om je dag in Granada mee te starten? Ga dan naar La Finca Coffee, een hip tentje vlakbij de kathedraal. Je kunt er een lekker stuk taart of bananenbrood bij krijgen, maar ze hebben ook ontbijtjes als yoghurtbowls, croissants, toast en sandwiches.

2. Café 4 Gatos

Als je meer op zoek bent naar een echt Spaanse ontbijtzaak, dan is Café 4 Gatos de plek. Je moet hiervoor wel wat heuvels beklimmen – het café ligt in de iets hoger gelegen wijk Albaicín – maar dat is het zeker waard. Hier eet je een tostada con tomate of broodje jamón op z’n Spaans, een yoghurtbowl met muesli of een van de (andere) ontbijtspecials.

3. Rooms VITA & BAR

Rooms VITA & BAR is een hotel met stijlvol ingerichte kamers waar je óók lekker kunt ontbijten. Ik sliep er niet (ik had een fijne Airbnb middenin het centrum), maar liep er wel naartoe voor onderstaand feestontbijt. En dat kan ik iedereen aanraden. Verder kun je er ook terecht voor koffie, lunch of een borrel.

Lees ook:
13x de beste restaurants in Sevilla voor traditionele én moderne tapas

Eten en drinken in Granada: 3x diner

1. Papas Elvira

In Spanje kun je uiteraard heerlijk tapas eten, maar in Andalusië kun je de invloed van de Arabische/Moorse cultuur ook goed merken – én proeven. Vooral in Granada zie je deze invloeden goed, vond ik, en bij Papas Elvira merk je dat aan de smakelijke keuken. Je kunt hier verschillende gerechten eten van over de hele wereld.

Ik koos er voor de linzenstoof en een pita falafel om af te halen – allebei verrukkelijk – maar ze hebben ook een paar kleine tafeltjes.

2. Bodegas Castañeda

Zin in de Spaanse keuken? Ga dan voor tapas bij Bodegas Castañeda, een authentiek restaurant uit 1927. Het is hier gezellig druk, de kaart is divers en de prijzen lekker laag.

3. La Piccola Carmela

Hoe dol je ook bent op de Spaanse keuken, soms heb je gewoon instilbare trek in de Italiaanse. Bij La Piccola Carmela eet je de lekkerste salades, pasta’s en écht Napolitaanse pizza’s. Kies een plekje uit of haal lekker een pizzaatje af.

Dit zijn mijn tips voor eten en drinken in Granada. Ik hoop dat je hiermee een smakelijke stedentrip hebt! Ik was in Granada tijdens mijn roadtrip door Andalusië. In deze artikelen lees je daar meer over:

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.