mijn laptop op Naxos

Als ik remote ga werken in een Zuid-Europese stad of op workation ga aan de mediterraanse kust komt het weleens voor dat ik denk: dát was handig geweest om mee te nemen. Al die dingen heb ik verzameld in een lijst met inpaktips voor jou – opdat je niks vergeet mee te nemen als je op workation gaat.

Wat wordt jouw volgende bestemming?

Inpaktips workation

1. Reisdagboek

Iets wat nooit in mijn koffer ontbreekt is een reisdagboek. Persoonlijk vind ik het heerlijk om dagelijks even mijn gedachten en ervaringen op papier te zetten en het is ook nog eens heel waardevol. Door op te schrijven wat je bijvoorbeeld wel en niet fijn vindt tijdens je workation, of wat je volgende keer anders zou doen met remote werken, kun je hier later op inspelen. Ook is het erg leuk om terug te lezen hoe je een reis ervaren hebt.

Je kunt kiezen voor een travel journal, maar ik ga zelf altijd voor een gewoon notitieboek. Van A-Journal vind ik ze zelf erg mooi en fijn.

Lees ook:
Hoe kun je remote werken betaalbaar houden? 10 tips

2. Laptopstandaard

Alleen maar vanaf je laptop werken zorgt niet bepaald voor een goede werkhouding. Die gebogen nek en opgetrokken schouders kun je voorkomen door een (lichtgewicht) laptopstandaard mee te nemen. Eentje die je makkelijk kunt inklappen en die weinig ruimte inneemt in je koffer natuurlijk, bijvoorbeeld deze. Ik heb ‘m zelf al jaren en vind ‘m ideaal.

3. Losse muis & toetsenbord

Deze tip sluit aan op de vorige; als je je laptop op een standaard hebt staan, is een losse muis en toetsenbord wel zo handig. Geen zorgen: ook deze hoeven niet groot of zwaar te zijn en neem je gemakkelijk mee in je koffer.

4. Earplugs

Of je nu in een gehorig appartement of hotelkamer verblijft of een paar uurtjes vanuit een café wilt werken; het is fijn om je te kunnen afsluiten van geluid voor betere concentratie. Natuurlijk kun je oortjes of een koptelefoon met noicecancelling gebruiken, maar zelf vind ik de earplugs van Loop een aanrader.

Die zijn ook nog eens multifunctioneel; je kunt er rustig door werken – je creëert een beetje een eigen bubbel – én ze helpen je ook om rustig te kunnen slapen (en: als je een concert of feestje bezoekt waarbij de muziek pijnlijk hard staat, kun je ze ook in doen). Ik neem ze altijd mee op reis.

5. E-reader

Workation betekent niet voor niets werken én vakantie vieren, dus er is ook tijd voor ontspanning. Heb je het over inpaktips voor een workation, dan is een e-reader natuurlijk een must om lekker te kunnen lezen. Fijn voor onderweg, aan het strand, maar ook makkelijk mee te nemen als je bijvoorbeeld alleen uit eten gaat (tijdens een solo workation).

Lees ook:
Tips voor je (eerste) soloreis én waarom het een cadeau aan jezelf is

Ook meenemen voor remote werken

6. Reisbestek

Verblijf je tijdens je workation in een hotel, maar wil je wel af en toe zelf een maaltijd kunnen klaarmaken (of iets afhalen) en heb je bestek nodig? Neem dan een reisbestek mee. Zo ben je net wat flexibeler en hoef je niet élke maaltijd buiten de deur te doen. Ook handig is een yoghurtbeker als deze.

7. Waterfles

Iets wat ook altijd in m’n tas zit, is een waterfles. Hier kun je zelfs nog een (wijn)glaasje van maken – toch handig als je ’t ineens nodig hebt.

8. Kleine muziekbox

Voor een beetje sfeer op de achtergrond, of als ’t werken erop zit, is een muziekje wel zo fijn. Als het enigszins lukt qua ruimte en gewicht neem ik zelf een kleine muziekbox mee op workation. Geen absolute must, maar wel gezellig.

9. Hamamdoek

Voor strand, picknick of zwembad heb je een handdoek nodig. Die zijn doorgaans groot en zwaar, dus liever kies je voor een hamamdoek. Voordeel is dat deze ook lekker snel droog is.

Dat zijn ze, mijn inpaktips voor een workation. Ik ben heel benieuwd of er nog andere dingen zijn die jij aan de lijst zou toevoegen. Volg mijn workations en remote-werk-avonturen ook op Instagram:

Meer lezen over workations of remote werken?
Dit is het verschil tussen remote werken en op workation gaan
Op workation in de prachtige Provence: mijn ervaring + tips
Hoe het was om een week op workation te gaan naar Noord-Frankrijk
Remote werken vanuit Sevilla? Dit moet je weten
Hoe kun je remote werken betaalbaar houden? 10 tips
De voordelen van remote werken: 5x waarom ik het zo leuk vind
Dit zijn mijn favoriete plekken voor remote werken in Valencia

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *