5x waarom Fuerteventura een heerlijke winterzonbestemming is

Iedere winter denk je weer hetzelfde: ik houd niet van kou en ben die grijze, grauwe dagen zó zat. De volgende keer ga ik het echt doen: een weekje (of twee) aan de Nederlandse winter ontsnappen op een zonnig eiland. Wat dacht je van een Canarisch Eiland? Fuerteventura is namelijk een heerlijke winterzonbestemming.

Ik zal je uitleggen waarom.

Je vertrekt ’s ochtendsvroeg richting Schiphol, stapt uit de auto met -3 en hebt een paar dikke truien over elkaar aangetrokken. Die warme winterjas heb je niet nodig op je vakantiebestemming, dus die blijft in de auto. Een paar vlieguurtjes later stap je uit en kun je die dikke truien meteen uitdoen. Het is 20 graden, je voelt een zacht, warm briesje en de zon schijnt op je gezicht. Dit wil je.

Fuerteventura als winterzonbestemming

Dit is precies wat ik ervoer toen ik twee verschillende keren in januari een week naar het Canarische Eiland Fuerteventura ging. Het lijkt wel of die warmte zo mogelijk nóg lekkerder is als je het verschil voelt met de kou van thuis, en dus kan ik het iedereen aanraden. Hierom wil jij ook voor Fuerteventura kiezen:

1. Relatief dichtbij

Als je in de winter de zon op wilt zoeken, denk je misschien dat je ver moet vliegen naar Mexico, Curaçao of Bali om een beetje lekker weer te hebben. Geweldige opties natuurlijk, maar zo ver vliegen hoeft niet per se. Na vier tot vijf uur in de lucht geniet je namelijk al van de zon op Fuerteventura.

2. Fijne temperatuur

Als je in Nederland in de winter zit te bibberen onder een dekentje op de bank, is een aangename temperatuur en een warm zonnetje het enige dat je wilt. In januari is het op Fuerteventura rond de 20 graden – en in de rest van het jaar is het er ook áltijd aangenaam. Bonus: op Fuerteventura worden de meeste zonuren gemeten van heel Europa.

Wij verbleven de eerste keer in dit boutiquehotel in Corralejo & de tweede keer in dit hotel – allebei aanraders!

3. Rust

Fuerteventura is een heerlijk rustig eiland, dus de perfecte winterzonbestemming als je wilt bijtanken. Een beetje lezen in de zon, lekker lunchen aan het strand of de prachtige omgeving ontdekken tijdens een roadtrip over het eiland. Het is er minder druk dan op het toeristischere Tenerife en Gran Canaria, en bijkomen lukt gegarandeerd.

4. Witte en zwarte stranden

Voor Caribische stranden en lichtblauw water hoef je niet per se naar de ABC-eilanden, want op Fuerteventura heb je ze ook. Het Parque Natural de Corralejo bestaat uit hoge, witte zandduinen waar je dwars doorheen kunt rijden – alsof je middenin de woestijn bent. Bijzonder is dat je op het eiland ook zwarte stranden kunt vinden vanwege het vulkanische landschap.

Lees ook:
Op vakantie naar het prachtige Griekse eiland Lefkas? Hier vind je de beste tips

5. Bijzondere landschappen

Naast de indrukwekkende stranden zul je zien dat er nog meer bijzondere natuur te vinden is op Fuerteventura. Omdat het eiland een vulkanische oorsprong heeft, kun je veel heuvels en bergen verwachten en dat betekent maar één ding: prachtige vergezichten.

Kortom: meerdere ingrediënten die ervoor zorgen dat Fuerteventura een heerlijke winterzonbestemming is. Ik zou zeggen: ontsnap aan de Nederlandse winter en plan die reis.

Bron headerbeeld | Unsplash

Lees ook: Dit is de beste reistijd voor een trip naar Valencia

Dit artikel is eerder verschenen op 01-02-2022. Laatste update: 28-12-2023

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *