Dit zijn de beste restaurants in Sevilla voor traditionele én moderne tapas

Tijdens je stedentrip Sevilla wil je voor de lunch of het diner lekker ergens aanschuiven voor tapas. Maar waar moet je zijn? Tijdens de keren dat ik remote werkte vanuit Sevilla heb ik bij heel veel leuke zaakjes gegeten, dus ik zou zeggen: probeer zeker een van deze restaurants in Sevilla.

Hier vind je niet alleen tips voor traditionele of moderne tapas, maar ook voor als je éven iets anders wilt eten.

– Traditionele restaurants Sevilla –

Patio San Eloy

Patio San Eloy is een traditioneel tapasrestaurant dat je op meerdere plekken in Sevilla tegenkomt. Je kunt het herkennen aan het authentieke logo op de prachtige tegels bij de ingang, die (bijna) alle vestigingen hebben. Hier kies je verschillende tapas van een uitgebreide kaart, vergezeld door (bijvoorbeeld) een biertje. San Eloy is namelijk naast bodega ook een cervecería.

Los Claveles

El Rinconcillo is de oudste tapasbar van Sevilla. Superleuk om een keer te bezoeken natuurlijk – en deze bar wordt ook vaak aangeraden – maar het betekent ook dat het er altijd druk is. Grijp je (net als ik) mis? Kijk dan of er een tafeltje vrij is bij Los Claveles, dat er schuin tegenover zit. Hier zit je minstens zo leuk – op een gezellig plein tussen de Spanjaarden – en ze serveren er heerlijke tapas, traditionele Spaanse gerechten en de verse vangst van de dag.

restaurants Sevilla

Lees ook:
Wat moet je echt doen in Sevilla? Dit zijn mijn tips

Tapastour

Wat te doen op je eerste avond in Sevilla? Een tapastour. Ik ging zelf mee met deze tour (die je destijds ook via Airbnb Ervaringen kon boeken) en dat was echt de beste keuze. Niet alleen is het een hele goede manier om mensen te leren kennen als je soloreist, je ziet ook meteen veel van de stad en ontdekt een aantal leuke zaakjes waar je – als je wilt – tijdens de rest van je trip nog eens terug kunt keren. Bovendien leer je meteen een hoop over de lokale specialiteiten.

De vijf onderstaande restaurantjes bezocht ik:

– Taberna Álvaro Peregil

Dit knusse, authentiek Spaanse zaakje (mét geschiedenis) is de thuishaven van een aantal Sevillaanse gerechten. Je eet hier een heerlijke gazpacho met jamón serrano – vergezeld door vino de naranja, een wijn uit de regio gemaakt van sinaasappels – maar ook de verrassend lekkere combinatie van kikkererwten met spinazie én de in Sevilla bekende montadito de pringá. Dit is een klein broodje met een mix van verschillende soorten vlees; superlekker!

[Inmiddels is de vestiging waar ik was helaas gesloten, maar er zit er ook een in de gezellige straat Calle Mateos Gago. In deze bruisende straat is het leuk mensen kijken en je hebt er volop tapasrestaurants. Bij La Sacristía heb ik ook een keer lekker gegeten.]

– Bodeguita El Acerao

Zin in een koud drankje en wat hapjes? Dan moet je bij El Acerao zijn. In deze gezellige bodeguita vind je heerlijke kaas en vleeswaren (probeer zeker de chicharrón de Cádiz), en ook de tortilla de patatas is hier erg goed.

Taberna Álvaro Peregil & Bodeguita El Aceraco

– Maravilla Social Club

Door naar Maravilla Social Club. Hier kun je terecht voor allerlei soorten tapas, koud en warm, maar één van hun specialiteiten is de Carillada ibérica con naranja y chocolate: Iberico-varkensvlees met een saus van sinaasappel en chocolade. De sauscombinatie leek mij in eerste instantie niet te pruimen, maar eerlijk: dit smaakte ontzettend goed.

– Freiduría Cerveceria Monte-sión

Grote kans dat je niet naar Spanje gaat om fish and chips te eten, maar mocht je er tóch trek in hebben, ga dan naar Freiduría Cerveceria Monte-sión. Hier eet je de Spaanse variant, en die is nog smakelijk ook.

– Gigante Bar

Na al die hartige lekkernijen is het tijd voor een zoete afsluiter. Of je nu zin hebt in een heerlijke cocktail of een joekel van een chocoladetaart: bij Gigante Bar zit je goed. Deze bar ligt in de straat Alameda de Hércules, een bruisende plek vol bars, restaurants en uitgaansgelegenheden. Hier ben je omringd door Spanjaarden en je vindt er echt voor ieder wat wils – dikke aanrader dus.

– Moderne tapas –

ConTenedor

Ik ben dol op authentieke tapaszaakjes, maar sommige restaurant weten zó’n leuke, moderne twist te geven aan traditonele gerechten dat ze ook het bezoeken waard zijn. Daarom hierbij een aantal restaurants voor moderne tapas.

ConTenedor bijvoorbeeld. Hier krijg je geen menukaart in je handen, er wordt een stoeltje naast je geparkeerd met een groot krijtbord erop met de specialiteiten van de dag. Spreek je geen Spaans? Geen zorgen: de ober neemt alle tijd om je uit te leggen wat er op de kaart staat én wat hij aanraadt. Tip: als ze de zalmtartaar hebben, ga er dan voor. De lekkerste ooit.

ConTenedor
ConTenedor

La Malvaloca

De moderne tapas van dit fancy restaurant zijn opnieuw simpelweg smullen. Je betaalt er iets meer dan bij een authentiek zaakje, maar als je even iets anders wilt zit je hier goed. Aanraders zijn de patatas bravas (of hoe ze het hier noemen: patatas bravísimas, overtreffende trap dus), de jamón ibérico de bellota, croquetas, presa ibérica de bellota en als toetje absoluut de torrija (wentelteefje) met vanille-ijs.

La Malvaloca
Presa ibérica de bellota en patatas bravísimas bij La Malvaloca

Duo Tapas

Houd je ervan om allerlei verschillende (internationale) gerechtjes te delen – vlees, vis en vega? Duo Tapas is de plek. Je eet er heerlijke patatas bravas, croquetas en capirotes de langostinos (loempiaatjes met garnalen). Oh, en de risotto met champignons is ook smullen. Heb je grotere trek? Van alle kleine tapasgerechten is ook een grote portie te bestellen. Binnen is het gezellig ingericht, maar buiten op het terras zit je ook heerlijk. Wees op tijd, want dit is een favoriet bij velen.

Dit restaurant ligt op het gezellige Alameda de Hércules, dus als je wilt kun je erna nog door naar een bar voor een drankje.

– Andere restaurants in Sevilla –

Paella e Hijos

Afhankelijk van hoe lang je hier bent en hoe dol je bent op tapas, kan ik me voorstellen dat je ook een keer zoekt naar ándere restaurants in Sevilla. Even geen tapas. Nu ben je natuurlijk wel in Spanje, en heb ik een aanrader voor je voor een van de lekkerste paella’s die ik ooit gegeten heb: de paella Valenciana bij Paella e Hijos.

Het is een piepklein zaakje, maar er zijn een aantal zitplaatsen. Wat je ook kunt doen is paella afhalen en deze meenemen naar een door jou gekozen plek. Let wel: Spanjaarden eten paella als lunch, dit zaakje is (op het moment van schrijven) dan ook geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Je doet er goed aan niet eerder dan 12.30-13.00 uur hier te komen, want anders bestaat de kans dat de paella nog nog niet klaar is.

Paella e Hijos
Paella e Hijos

Italiaanse restaurants in Sevilla

Ook al ben je in Spanje, een goed avondje Italiaans tafelen is altijd fijn. Een lekkere Napolitaanse pizza eet je bij Grosso Napoletano (die ik al kende uit Madrid). Ook Maccheroni is een aanrader – niet alleen voor pizza, maar ook voor pasta, de Spritz en de wijn.

[Zelf heb ik destijds leuk gegeten bij Maccheroni op Plaza de la Alfalfa. Deze locatie is helaas gesloten; het restaurant is nu te vinden aan de Calle Vermondo Resta.]

Lees ook:
Dit zijn de beste tips voor een heerlijke stedentrip in Madrid

Tacquería La Lupe

Klinken Mexicaanse biertjes, nachos met guacamole en taco’s je wel goed in de oren? Ga dan Mexicaans eten bij Tacquería La Lupe. Gezellig, lekker en opnieuw vlak bij Alameda.

Tacquería La Lupe Feria in Sevilla
Tacquería La Lupe Feria

Appartement in Sevilla

Dit zijn ze dan, mijn favoriete restaurants in Sevilla. Ik hoop dat je er net zo zult genieten als ik! Mocht je nog een accommodatie zoeken voor je verblijf in de stad: ik verbleef tijdens mijn recente bezoek in dit fijne appartement met zwembad aan de rand van het centrum.

Lees hier alle artikelen over Sevilla:
14x hier wil je heen voor ontbijt in Sevilla
Remote werken vanuit Sevilla? Dit moet je weten
Wat moet je echt doen in Sevilla? Dit zijn mijn tips

Dit artikel is eerder gepubliceerd op 14-06-2022. Laatste update: 27-03-2024

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *