Dit is de beste reistijd voor een trip naar het zonnige Valencia

In Valencia schijnt gemiddeld 300 dagen per jaar de zon. Dat alleen al zorgt ervoor dat je de stad op ieder moment van het jaar kunt bezoeken, maar uiteraard is het ene moment nóg beter dan het andere. Lees gauw verder om te ontdekken wat de beste reistijd is om naar Valencia te gaan.

Zoals ik hier al vertelde voelt Valencia een beetje als mijn tweede thuis en ben ik er op dit moment zo’n zeven keer geweest – en dat zullen er vast nog meer worden. Die momenten lagen verspreid over het jaar, in januari, februari, maart, april, juli, augustus en november.

Valencia in het voorjaar

In het voorjaar kun je al heerlijk genieten van die vele zonuren in Valencia. Niets zo fijn als voor het eerst weer die warme zon op je gezicht voelen, je jas uit kunnen doen op een terras of – ja, met wat geluk ook gewoon mogelijk – op het strand te liggen. En doordat je net uit de kou komt, is dit dubbel zo fijn. Ergens in maart t/m juni die kant op is dus een uitstekend idee.

Valencia in de zomer

Een aantal keer ben ik in Valencia geweest toen het hartje zomer was. Heerlijk om op het strand te liggen, maar verder kan ik maar één ding zeggen: heet. Als je de stad wilt verkennen is dit niet het beste moment, want de temperaturen lopen erg op in de zomer in Valencia. Ook is de luchtvochtigheid hoog, waardoor je als je gedoucht en wel buiten komt voor je gevoel meteen wéér onder de douche kunt stappen.

Valencia in het najaar

De zomer verlengen is nooit een slecht idee, dus uiteraard kun je ook naar Valencia gaan in het najaar. De temperaturen zijn dan lekker zacht en de kans op een stranddag is veel langer veel groter dan we in Nederland gewend zijn. Met een beetje geluk kan dat in oktober of november dus ook nog gewoon. Hoe lekker is dat?

Valencia in de winter

In de echte wintermaanden december en januari kan het ook in Valencia fris worden, maar ja, die zón. Als je je gewoon warm aankleedt (ik zeg altijd: met laagjes, want in de zon en uit de wind kan het een stuk warmer zijn dan in de schaduw) zorgt die zon er altijd voor dat het aangenaam is. Ook een prima moment voor een stedentrip dus.

Lees ook:
Een smakelijke start van je dag: 9x mijn tips voor ontbijt in Valencia

Beste reistijd Valencia

Uitgaande van mijn eigen ervaring zou ik zeggen dat de beste reistijd voor Valencia ergens in februari t/m mei is. Waarom? Persoonlijk zijn februari en maart mijn favoriete maanden, omdat het in Nederland dan nog steeds winter is en best wel koud of nat kan zijn. Dat zorgt ervoor dat de Valenciaanse zon als een cadeautje voelt en je ultiem kunt genieten. Ook is het nog niet te warm, dus kun je makkelijk alle activiteiten doen die je wilt zonder oververhit te raken.

>> Als je een (steden)trip naar Valencia wilt boeken, kun je hier je vliegtickets scoren via Transavia

>> Kijk op Booking.com voor een mooie en goed beoordeelde accommodatie

Wil je meer lezen over Valencia, zoals mijn ervaring met deze stad of de leukste plekken om te bezoeken? Meer artikelen over Valencia vind je hier.

In dit artikel staan affiliate links.

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.