Beste reistijd Valencia: op dít moment wil je in die zonnige stad zijn

In Valencia schijnt gemiddeld 300 dagen per jaar de zon. Dat alleen al zorgt ervoor dat je de stad op ieder moment van het jaar kunt bezoeken, maar uiteraard is het ene moment nóg beter dan het andere. Lees gauw verder om te ontdekken wat de beste reistijd is om naar Valencia te gaan.

Zoals ik eerder al eens schreef is Valencia een speciale stad voor mij; het voelt een beetje als mijn tweede thuis. Op dit moment ben ik er zo’n zeven keer geweest en in september ga ik er weer een weekend naartoe. Ik kan niet wachten! De keren dat ik er was – variërend van 1 dag tot 3 maanden – lagen verspreid over het jaar, in januari, februari, maart, april, juli, augustus en november.

Aan de hand daarvan kan ik uit eigen ervaring zeggen wat de beste reistijd is voor een trip naar Valencia. Wil je een tripje boeken naar deze fijne stad? Hieronder zet ik de seizoenen op een rijtje:

Valencia in het voorjaar

In het voorjaar kun je al heerlijk genieten van die vele zonuren in Valencia. Niets zo fijn als voor het eerst weer die warme zon op je gezicht voelen, je jas uit kunnen doen op een terras of – ja, met wat geluk ook gewoon mogelijk – op het strand liggen. En doordat je net uit de kou komt, is dit dubbel zo fijn. Ergens in maart t/m juni die kant op is dus zeker een goed idee.

Valencia in de zomer

Een aantal keer ben ik in Valencia geweest toen het hartje zomer was. Heerlijk om op het strand te liggen, maar verder kan ik maar één ding zeggen: heet. Als je de stad wilt verkennen is dit niet het beste moment, want de temperaturen lopen erg op in de zomer in Valencia. Het wordt er met gemak 40 (+) graden. Ook is de luchtvochtigheid hoog, waardoor je als je gedoucht en wel buiten komt voor je gevoel meteen wéér onder de douche kunt stappen.

Valencia in het najaar

De zomer verlengen is nooit een slecht idee, dus uiteraard kun je ook naar Valencia gaan in het najaar. September is nog een fijne en warme overgangsmaand van zomer naar najaar, en ook daarna is het nog goed vertoeven in de stad. De temperaturen zijn dan lekker zacht en de kans op een stranddag is veel langer veel groter dan we in Nederland gewend zijn. Met een beetje geluk kan dat in oktober of november dus ook nog gewoon. Hoe lekker is dat?

Valencia in de winter

In de echte wintermaanden december en januari kan het ook in Valencia fris worden, maar ja, die zón. Als je je gewoon warm aankleedt (ik zeg altijd: met laagjes, want in de zon en uit de wind kan het een stuk warmer zijn dan in de schaduw) zorgt die zon er altijd voor dat het aangenaam is. Ook een prima moment voor een stedentrip dus.

Lees ook:
Een smakelijke start van je dag: 9x mijn tips voor ontbijt in Valencia

Beste reistijd Valencia

Uitgaande van mijn eigen ervaring zou ik zeggen dat de beste reistijd voor Valencia ergens in februari t/m mei is. Waarom? Persoonlijk zijn februari en maart mijn favoriete maanden, omdat het in Nederland dan nog steeds winter is en best wel koud of nat kan zijn. Dat zorgt ervoor dat de Valenciaanse zon als een cadeautje voelt en je ultiem kunt genieten. Ook is het nog niet te warm, dus kun je makkelijk alle activiteiten doen die je wilt zonder oververhit te raken.

Daarnaast is het najaar een aanrader. Het is lange tijd nog steeds strandweer in Valencia, dus je kunt in deze Spaanse stad heerlijk je zomer verlengen. Wil je alvast een tripje die kant op boeken?

>> Je kunt hier je vliegtickets scoren via Transavia

>> Op Booking.com vind je een hele hoop mooie en goed beoordeelde accommodaties

>> Leuke activiteiten en tours doen in Valencia? Dat kan via Getyourguide of Withlocals

Wil je meer lezen over Valencia, zoals mijn ervaring met deze stad of de leukste plekken om te bezoeken? Meer artikelen over Valencia vind je hier.

Dit artikel bevat affiliate links en is eerder gepubliceerd op 15-02-2022.
Laatste update: 21-08-2023

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *