Normandië

Nadat ik een driedaagse solo roadtrip maakte door Normandië, wist ik: hier wil ik nog een keer terug. Er is zo veel te zien en mijn vriend wilde hier ook graag heen. In de zomer van 2020 gingen we, en vandaag laat ik je zien in welke 3 B&B’s wij verbleven in Normandië.

Je kunt het je misschien nog wel herinneren: na maanden van lockdown begin 2020, was er in de zomer gelukkig meer mogelijk. Omdat mijn vriend en ik er graag even uit wilden, besloten we met de auto naar Frankrijk te rijden voor een roadtrip Normandië.

B&B’s in Normandië

Daar zouden we een aantal plekken bezoeken waar ik al geweest was, plus een aantal nieuwe. De exacte route zal ik nog met je delen, maar hier wil ik je laten zien in welke 3 B&B’s we sliepen in Normandië. Bij mij begint de voorpret van de reis al tijdens het zoeken en boeken. Ik kan avondenlang speuren naar de allerleukste en mooiste B&B’s, en in Frankrijk heb ik gelukkig hele leuke plekjes kunnen vinden.

1. Le Petit Marly, Mers-les-bains

Het kleine kustplaatsje Mers-les-bains is onze eerste stop. Als je een knusse chambres d’hôtes zoekt in authentieke, Franse stijl is Le Petit Marly de plek. Niet alleen is deze B&B vlakbij de zee, iedere ruimte is prachtig ingericht. En dan het ontbijt: als ik aan een Frans ontbijt denk, denk ik aan onderstaande. Ik heb zelden zó’n lekkere, verse croissant op en de sfeer van onze privé-ontbijtruimte maakt de beleving compleet. Bovendien staat gastheer Olivier altijd voor je klaar.

Le Petit Marly
Le Petit Marly – kamer
Le Petit Marly 2
Le Petit Marly – ontbijtruimte & overloop

2. Le Domaine de l’Hostellerie, Le Fresne-Camilly

Deze prachtige ‘domaine’ is op alle fronten een aanrader. Hij is rustig gelegen – dus perfect om bij te komen – maar alsnog vlakbij allerlei bezienswaardigheden en leuke plaatsen in de buurt. De eigenaren zijn ontzettend vriendelijk en vrolijk, de volledige accommodatie inclusief buitenruimte is met smaak ingericht en het ontbijt is waanzinnig. Boek zeker een of meerdere nachten bij Le Domaine de l’Hostellerie als je op rondreis bent of verblijf hier als uitvalsbasis voor een bezoek aan de mooie en historische regio.

kamer & buitenkant Domaine de l'Hostellerie
Le Domaine de l’Hostellerie – kamer & buitenkant
Domaine de l'Hostellerie - ontbijt
Domaine de l’Hostellerie – ontbijt

3. Mansion Victorine, Honfleur

Onze derde en laatste accommodatie tijdens deze roadtrip is Mansion Victorine in Honfleur. Dit is een sfeervol havenstadje met oude straatjes en gekleurde huizen. Het achttiende eeuwse huis waarin de accommodatie gevestigd is, ligt middenin het historische centrum, dus de locatie kan niet beter. Vanuit je kamer kijk je op de markt en kerk, wat een gezellige sfeer geeft. Wij boekten een tweepersoonskamer, maar er zijn ook appartementen. Bij deze accommodatie zit geen ontbijt, maar aangezien de Franse boulangerie om hoek zit, is dat geen probleem.

Mansion Victorine - kamer & uitzicht
Mansion Victorine – kamer & uitzicht
Honfleur
Honfleur

Zo, dat zijn ze dan: de 3 B&B’s in Normandië waar wij verbleven. Het zijn stuk voor stuk aanraders. Wil je weten hoe mijn eerste solo roadtrip door Normandië eraan toe ging? Dat lees je hier. En voor vragen of tips over roadtrippen door Normandië, mag je me altijd een mailtje sturen of een bericht op Instagram.

Dit artikel bevat affiliate links.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *